Wednesday, December 22, 2021

Nickelodeon HD Now Available in Dolby Digital 5.1 Surround Sound on Kuki TV in the Czech Republic

Nick News Brief: Nickelodeon HD is now broadcasting in Dolby Digital 5.1 surround sound on Kuki TV in the Czech Republic!


Update (4/11) - Kuki TV has dropped the English soundtrack of Nickelodeon HD from its service. Programming is still available in Czech (čeština) in the Kuki Malá, Kuki Veľká and Kuki Extra packages.

Update (22/12) - Nickelodeon On Demand is now available on Vodafone Czech Republic!

From Lupa.cz:

Televize Kuki nabízí ČT2, českou CNN a další stanice s prostorovým zvukem

Internetová televize Kuki rozšířila počet stanic dostupných s prostorovým zvukem Dolby Digital 5.1. Nyní je k dispozici u sedmi dalších programů, například u stanic CNN Prima News HD, ČT 2 HD nebo Nickelodeon HD. Celkový počet stanic dostupných s prostorovým zvukem se tak zvýšil na 27. 

Prostorový zvuk byl od září aktivován u stanic CNN Prima News HD, ČT2 HD, Nickelodeon HD, Prima Krimi HD, Discovery Science HD, DTX HD a ID HD.

###


Nelokalizovaný placený kanál Nickelodeon HD omezil opět v Česku dostupnost

Placená televize Kuki přestala od začátku listopadu poskytovat svým zákazníkům přístup k dětské stanici Nickelodeon HD. I v tomto případě doplatil provozovatel programu na to, že tematický kanál není k dispozici v lokalizované podobě, ale pouze v angličtině. Stanici naopak nedávno do nabídky zařadila překvapivě O2 TV.

Nickeoldeon HD, případně též ve zkrácené verzi Nick HD, byl v minulosti řadu let součástí nabídky kabelové televize UPC Česká republika (dnes Vodafone). V rámci změn v programové nabídce a jejím zatraktivňování byla tato nelokalizovaná HD verze programu Nickelodeon vyřazena. Přístup společnosti ViacomCBS coby provozovatele stanice je k případné lokalizaci překvapivý. Další její kanály v SD verzi češtinou disponují již dávno.

Vyřazení programu Nickelodeon HD z nabídky televize Kuki tak není žádným překvapením. Čtenáři sledující zpravodajství portálu Digitální rádio na denní bázi již vědí, že od listopadu mohou na pozici Ochutnávky sledovat zákazníci služby lokalizovanou slovenskou verzi programu Body and Balance, který nabízí také společnost Nej.cz. Nedávno zařadila nelokalizovaný Nickelodeon HD překvapivě do nabídky O2 TV, největší IPTV služba na trhu.

###


Vodafone zpřístupnil videotéku stanice Nickelodeon v češtině a navíc i ve vysokém rozlišení

V nabídce videotéky nechybí ani oblíbený animovaný seriál Spongebob v kalhotách

V nabídce společnosti Vodafone se v uplynulých týdnech objevila nová kategorie videotéky s názvem Nick OD. V praxi jde o archiv pořadů dětské televize Nickelodeon. Samotným paradoxem je to, že v lineárním prostředí tato stanice v lokalizované podobě a vysokém rozlišení vůbec nevysílá.

Zatímco na jedné straně je provozovatel stanice Nickelodeon, společnost ViacomCBS, nabídnout jednomu z největších a nejvýznamnějších telekomunikačních hráčů na trhu online videotéku s tituly ve vysokém rozlišení, na druhé straně už řadu let provozuje placený kanál, kterému lokalizace doposud chybí. V minulosti byl právě Nickelodeon HD součástí nabídky UPC Česká republika, operátor ho nakonec ale po letech vyřadil právě kvůli absenci češtiny.

Nickelodeon HD není kvůli dostupnosti v angličtině v nabídkách tuzemských operátorů příliš rozšířen. Jedním z hráčů, který jím disponuje, je televize Kuki. Velkým překvapením bylo nedávné zařazení tohoto programu do nabídky O2 TV. Dohoda s takto významným hráčem by sice do budoucna mohla být určitým příslibem pro lokalizaci, nutně to však neznamená, že se tak skutečně stane. ViacomCBS už tuto šanci měl v minulosti právě v případě UPC.

Pokud jde o konkrétní tituly, které jsou v nabídce videotéky Nick OD dostupné, aktuálně je jich celkem šestnáct. Najdeme mezi nimi například seriály Plamínek a čtyřkoláci, Želvy ninja, Avatar: Legenda o Aangovi, Tlapky, Kouzelní kmotříčci a nechybí pochopitelně ani Spongebob v kalhotách. Vodafone pak prostřednictvím sociálních sítí informoval také o tom, že zákazníkům s boxy pro jeho televizní službu umožňuje konečně vlastní řazení programů.

###


Originally published: September 08, 2021.

Follow NickALive! on Twitter, RedditInstagramFacebookGoogle NewsTumblrvia RSS and more for the latest Nickelodeon International News and Highlights!

No comments:

Post a Comment

Have your say by leaving a comment below! NickALive! welcomes friendly and respectful comments. Please familiarize with the blog's Comment Policy before commenting. All new comments are moderated and won't appear straight away.