Monday, July 18, 2022

Nickelodeon Netherlands and Jantje Beton Host Day of Play 2022

Kijk mee met de Buitenspeeldag 2022 | Jantje Beton


Buitenspelen is superbelangrijk, maar wordt steeds minder vanzelfsprekend. Daarom organiseren Jantje Beton & Nickelodeon ieder jaar de Buitenspeeldag. Dit is dé middag waarop we vieren wat zo belangrijk is: buitenspelen! 

Op 8 juli 2022 konden we weer een Buitenspeeldag vieren. De officiële aftrap vond plaats in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen. Hier verbraken honderden kinderen het record voor langste hinkelbaan in Nederland! In heel Nederland werden ruim 600 buitenspeelactiviteiten georganiseerd, waar kinderen – ondanks de regen - massaal op afkwamen. En dan blijkt maar weer: het is altijd weer om buiten te spelen!

Nickelodeon Netherlands (Nederland) is once again partnering with Jantje Beton, an organisation dedicated to providing youth services, to host the 15th edition of Buitenspeeldag, Nickelodeon Nederland's localised version of Nickelodeon's "Worldwide Day of Play", on Wednesday 8th June 2022! For more information, visit www.buitenspeeldag.nl.
Meierijstad wordt één grote speelplek

Buitenspeeldag 2022

Op woensdag 8 juni  2022 is er weer een echte Buitenspeeldag! In vele straten, buurten, wijken en dorpen in Meierijstad organiseren tientallen vrijwilligers leuke en uitdagende buitenactiviteiten voor kinderen.

Wil jij samen met jouw straat of buurt ook meedoen? Kijk voor meer informatie over aanmelden, organisatie- en promotietips naar Stop nooit met spelen! - Jantje Beton

Doe je mee?
Jantje Beton en Nickelodeon zijn de initiatiefnemers van de buitenspeeldag. Ze roepen iedereen op mee te helpen om van Nederland één grote speelplek te maken. Gemeente Meierijstad ondersteunt deze oproep van harte:  buitenspelen is belangrijk voor de ontwikkeling van ieder kind. Naast de subsidie die Jantje Beton beschikbaar stelt, is het mogelijk om via gemeente Meierijstad per initiatief eenmalig € 90,-- te ontvangen.

Aanvraagformulier vergunningsvrij evenement
Om in aanmerking te komen voor de bijdrage van € 90,-- moet u het formulier Evenement organiseren helemaal invullen. Bij vraag 2 (omschrijving evenement) moet u duidelijk het rekeningnummer en de juiste tenaamstelling vermelden.

Materiaal
Wij ondersteunen uw initiatief ook door gemeentelijke materialen (dranghekken, afzetlint, en dergelijke) gratis ter beschikking te stellen. Bij het versturen van de bevestiging van de melding ontvangt u het formulier “gebruik gemeentelijke materialen”. De materialen die u nodig heeft, kunt u aangeven op het formulier. Dit formulier stuurt u retour en daarna maakt de gemeentewerf een afspraak.

Buitenspelen is gezond
Tijdens de Buitenspeeldag kunnen kinderen ervaren hoe leuk het is om buiten met buurtgenootjes lol te hebben. Buitenspelen is tegenwoordig niet meer zo vanzelfsprekend. 1 Op de 5 kinderen speelt niet of slechts één keer per week vrij buiten. Daarom organiseren Jantje Beton en Nickelodeon de jaarlijkse Buitenspeeldag. Samen willen ze de kinderen massaal laten ervaren hoe leuk het is om de wereld buiten te ontdekken.  Buitenspelen is essentieel voor de fysieke, mentale en sociale ontwikkeling en kinderen leren spelenderwijs het best! 

Vragen
Heb je vragen over de buitenspeeldag? Bel naar 14 0413 en vraag naar één van de buurtadviseurs.

###

BUITENSPEELDAG AFL 2Maak van héél Noord-Holland één grote speelplek tijdens de Buitenspeeldag!

HEILOO – Na twee coronajaren komt er binnenkort eindelijk weer een echte Buitenspeeldag! Nickelodeon en Jantje Beton roepen kinderen en volwassenen op om van de bank te komen en in de buurt een speelactiviteit te organiseren, zodat zoveel mogelijk kinderen op woensdag 8 juni gaan buitenspelen. Volgens onze landkaart kunnen kinderen in Noord-Holland op meer dan 20 plekken buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag! Dat zijn er vast nog veel meer! Dus organiseer jij ook een activiteit, meld deze dan aan via en zet jouw provincie op de kaart. Samen maken we van héél Nederland één grote buitenspeelplek! 

Buitenspeeldag in Noord-Holland 

Benieuwd wat je op 8 juni kunt doen in Noord-Holland? In Den Helder organiseren ze een Buitenspeeldag waar je kunt lopen over het Blote Voetenpad en kunt kruipen door het wilgenparcours. En in Amsterdam kun je meedoen met oud-hollandse spelletjes als blik gooien en spijkerpoepen. Dit zijn slechts twee van de vele leuke activiteiten die worden georganiseerd in de provincie Noord-Holland. Op de Buitenspeeldag is alles mogelijk! Iedereen die kinderen een waanzinnige dag boordevol plezier wilt bezorgen kan meedoen. Meld je activiteit nu aan op www.buitenspeeldag.nl en ontvang een gratis ‘Hier spelen wij’-spandoek. Alle aangemelde activiteiten komen op de landkaart op de website te staan, zodat kinderen kunnen zien waar wat te doen is.  

Spelen is superbelangrijk? 

Wist je dat 3 op de 10 kinderen niet of nauwelijks buiten speelt? Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. Samen roepen we speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt op om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren. Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren. Doe jij dit jaar ook mee met de Buitenspeeldag op 8 juni?

###


Buitenspeeldag voor kinderen basisschool wordt niet saai

SLIEDRECHT – Op het Dr. Langeveldplein vindt woensdag 8 juni 2022 vanaf 12.00 uur de Nationale Buitenspeeldag georganiseerd. De stichting Samen voor Sliedrecht en Stichting Open Jeugdwerk Sliedrecht (SOJS) slaan de handen in één samen met de landelijke organisatoren Jantje Beton en Nickelodeon. Ze maken van de locatie één grote speelplaats.

De dag met uitdagende sport- en spelactiviteiten komt eraan. Tijdens de Nationale Buitenspeeldag kunnen kinderen onbezorgd spelen. Buitenspelen is niet alleen leuk, maar ook gezond. (Archieffoto Hans van der Aa / Sliedrecht24)

De middag is voor alle kinderen van de basisscholen in het dorp. Vanaf 12.00 uur is er picknicken en kunnen alle kinderen een pannenkoek krijgen. Tussen 13.00 – 16.00 uur is er een middagprogramma en kan er volop worden gespeeld.

Activiteiten
Saai wordt de middag allesbehalve. Er zijn verschillende speeltoestellen. Muziek is er van de feestband Jan Pak de Leuning en bij de brandweer kan je leren blussen. De sportklas van het Willem de Zwijger College uit Hardinxveld-Giessendam zorgt voor de begeleiding van de sport- en spelactiviteiten.

###

From Heusden:

Woensdag 8 juni is er weer een Buitenspeeldag!

Op woensdag 8 juni wordt de jaarlijkse landelijke Buitenspeeldag georganiseerd. Die dag proberen Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen tijdens deze dag onbezorgd kunnen spelen.

Buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag is allesbehalve saai en onveilig, er worden die dag worden allerlei gave activiteiten georganiseerd zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. Want buitenspelen is leuk en gezond!

Ook in het Zuiderpark in Vlijmen worden allerlei leuke, gezellige en stoere spellen georganiseerd.De activiteiten zijn specifiek voor kinderen van 4 tot 12 jaar. De kinderen kunnen spelen op een springkussen, stokken vangen, archery attack en oud-Hollandse spelen en nog veel meer. Voor elk kind is er wel iets te doen. Ouders zijn natuurlijk ook van harte welkom om te komen kijken en hun kinderen aan te moedigen tijdens de activiteiten.

De middag wordt georganiseerd door Citytrainers Junior van Kindcentrum De Vlechter en Stichting de Schroef en wordt mede mogelijk gemaakt door Heusdennieuws.nl.

Citytrainers Junior zijn kinderen uit groep 7 en 8 die hun passie, hun talent willen inzetten om andere kinderen in beweging te brengen. Tijdens een viertal bijeenkomsten hebben zij de skills geleerd om een activiteit te organiseren. De Citytrainers Junior hebben bij deze editie de spellen bedacht, de poster gemaakt en verspreid en bij COOP Vlijmen hebben ze een versnapering weten te regelen voor de aanwezige kinderen.

Zien wij je woensdag 8 juni in het Zuiderpark te Vlijmen? De middag is van 14.00 uur tot 16.00 uur. Aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie mail naar buurtsportcoach Jos: jos.vanderven@stichtingdeschroef.nl

###


Op 8 juni is het weer buitenspeeldag
    
OUD GASTEL - Op woensdag 8 juni wordt de jaarlijkse Buitenspeeldag georganiseerd. Een activiteit voor kinderen van 3 t/m 14 jaar. Die dag proberen Jantje Beton en Nickelodeon één grote speelplek te maken van Nederland, zodat 150.000 kinderen deze dag onbezorgd kunnen spelen.

Ook in Oud Gastel is buitenspelen tijdens de Buitenspeeldag veilig en allesbehalve saai! Die dag organiseren wijk Stoof en wijk Paol samen met initiatief ‘We Support Together’ in het dorpsbos/speelbos in Oud Gastel activiteiten zodat zoveel mogelijk kinderen onbezorgd kunnen spelen. Want buitenspelen is gezond en leuk!

Initiatief ‘We Support Together’ is opgericht door Mark en Kimberly van Rijsbergen. Door persoonlijke ervaringen hebben zij besloten een jaar lang geld op te halen voor de goede doelen KWF en Ronald McDonald kinderfonds. Dit doen zij door het organiseren van diverse activiteiten. Voor meer info, verwijzen we naar hun website: www.wesupporttogether.nl

Omdat ernaar gestreefd wordt dat alle kinderen gratis kunnen deelnemen aan de Buitenspeeldag sponsoren de meeste wijkverenigingen in Oud Gastel de spelletjeskaarten voor de kinderen in hun wijk. Informatie over deze kaarten loopt via de wijkverenigingen.

Let op: op de buitenspeeldag zelf moeten kinderen die dan nog geen spelletjeskaart hebben, betalen aan de kassa. Een spelletjeskaart kost € 2,00.

###


Woensdag Buitenspeeldag in Grave en Velp

GRAVE - Na twee coronajaren is er op woensdag 8 juni weer een echte Buitenspeeldag. Kinderen in Noord-Brabant kunnen die dag op meer dan 30 plekken buitenspelen, onder meer in Grave en Velp.

3 op de 10 kinderen speelt niet of nauwelijks buiten. Nickelodeon en Jantje Beton zetten zich samen in om meer kinderen meer te laten buitenspelen en organiseren daarom jaarlijks de Nationale Buitenspeeldag. “Samen hebben we speeltuinen, buurten, ouders, scholen, clubs, bedrijven, gemeenten en iedereen die spelen leuk en belangrijk vindt opgeroepen om een Buitenspeeldag-activiteit te organiseren.”

Nickelodeon en Jantje Beton bieden ieder op hun eigen manier een helpende hand bij het creëren van spellen, speelplekken en het organiseren van speelactiviteiten. Daarnaast gaan Paramount-zenders Nickelodeon en Nick jr. ieder jaar tijdens de Buitenspeeldag op zwart om buitenspelen te stimuleren.

Grave en Velp

In Grave is er woensdag 8 juni een spelletjesmiddag bij wijkcentrum Esterade aan de Estersveldlaan 41. Er is onder meer een springkussen en er wordt een helmenrace gehouden. Verder is er voor iedereen popcorn en limonade. In Velp wordt de Buitenspeeldag gevierd bij Dichterbij en Ons Trefpunt, aan de Beukenlaan 9. Alle basisschoolkinderen uit het dorp zijn hierbij welkom.

###


Nickelodeon op zwart tijdens Buitenspeeldag


TV zenders Nickelodeon (kanaal 200) en Nick Jr. (kanaal 203) gaan woensdagmiddag 8 juni a.s. van 13.00 tot 17.00 uur op zwart en is de hele middag niet te ontvangen bij Kabelnoord. Initiatiefnemers Jantje Beton en Nickelodeon organiseren dan de landelijke Buitenspeeldag en veranderen Nederland in één grote buitenspeelplek.

Hop naar buiten...
Buitenspelen maakt kinderen vrolijk en blij. Het prikkelt de fantasie en is goed voor de sociale vaardigheden, gezondheid en motoriek. Dit jaar kunnen er geen grote evenementen georganiseerd worden in het kader van de Buitenspeeldag. Maar buitenspelen kan natuurlijk op straat en in je eigen buurt, ook als het regent. Wil je wat ideetjes op doen? Bekijk dan de 147 speeltips en challenges. Ga jij een gat in de lucht spring(touw)en, hutten bouwen, rennen, klauteren of verstoppen? Laten we vieren dat we buiten mogen spelen!

###

From Metro:

Nationale Buitenspeeldag zet kinderen weer in beweging: ‘Weer of geen weer, ga lekker naar buiten’
buitenspelen kind

Naar de tv kijken zit er voor de kinderen vandaag niet in. Nickelodeon en Jantje Beton organiseren elk jaar de Nationale Buitenspeeldag: een middag waarop we vieren dat buitenspelen zo belangrijk is. De tv-kanalen van Nickelodeon gaan op zwart en er zijn overal activiteiten georganiseerd waar kinderen kunnen buitenspelen.

Er zijn vandaag in Nederland allerlei straten afgezet en er wordt van alles georganiseerd op meer dan 600 locaties. „Het gaat van moddertrappen tot hele speelpaleizen. Meer dan honderdduizend kinderen gaan vandaag buitenspelen”, vertelt Ellen Fronik, woordvoerster van Jantje Beton. „Buitenspelen zou eigenlijk een dagelijks onderdeel van de dag moeten zijn.”

Buitenspelen is super belangrijk
Op deze speciale dag zijn ook nieuwe cijfers bekend gemaakt. Kantar Public deed onderzoek naar het speelgedrag van kinderen. Resultaat: 40 procent van de kinderen speelt minder dan een uur buiten. Dit vinden ze bij Jantje Beton alarmerend. „Buitenspelen is super belangrijk. Je leert sociale en motorische vaardigheden, het maakt je vrolijk en blij en je komt in contact met nieuwe kinderen en maakt nieuwe vrienden”, zegt Fronik. „Als je gezond wilt opgroeien, dan moet je gewoon buitenspelen.”

Dat gaat alleen steeds minder vanzelfsprekend. Kinderen krijgen tegenwoordig namelijk steeds drukkere agenda’s. „Al vanaf jonge leeftijd is er veel huiswerk, lessen en andere verplichtingen. Het vrije buitenspelen komt daardoor onder druk te staan”, aldus de woordvoerster. Er is ook een grote concurrent voor het buitenplezier: het binnenspelen. „Denk aan gamen en TikTokken, dat is razend populair.” Advies van Jantje Beton is om dit te compenseren. „We zijn er zeker niet op tegen, maar als je een uurtje gamet, ga dan ook een uurtje buitenspelen.”

Nationale Buitenspeeldag
Er zijn dus allerlei activiteiten in Nederland waar veel lokale organisaties achter zitten. Fronik: „Het gaat van moddertrappen tot hele speelpaleizen.” De meer dan honderdduizend kinderen leren vandaag nieuwe mensen kennen tijdens het buitenspelen met als gevolg dat ze hierna vaker gaan buiten de deur te vinden zijn. Je zou alleen denken dat er door het regenachtige weer weinig kinderen op de straten zijn. „Weer of geen weer, je kan altijd buitenspelen”, zegt Fronik.

Een aantal jaar geleden had de Nationale Buitenspeeldag een totale regendag meegemaakt. „Ondanks dat is er toen toch veel buiten gespeeld”, aldus Fronik. Sommige locaties zullen vandaag de mogelijkheid bieden binnen te spelen, maar het zal erg variëren vandaag. „Het gaat er vooral om dat de kinderen spelen en bewegen. Jong geleerd is oud gedaan.” Dit geldt volgens de organisatie niet alleen voor jonge kinderen, ook de jongeren zouden een uur per dag moeten bewegen. „Als je dat van jongs af aan al aanleert, dan heeft dat een positief effect op de rest van je leven.”

Weer een normale editie na corona
De afgelopen twee jaar was de Nationale Buitenspeeldag er ook, maar wel in een andere vorm als vandaag. „Er werd zeker buiten gespeeld, maar door corona konden we geen groot evenement organiseren.” De afgezette straten en grote groepen betrokken bewoners waren toen niet te vinden. „Gelukkig kan het nu wel allemaal weer!”

Jantje Beton blijft kinderen stimuleren om buiten te blijven spelen. „We zeggen ook altijd ‘stop nooit met spelen’. Ga dus vooral lekker naar buiten vandaag en geniet ervan. De regen houdt ons niet tegen.”


###


Natte buitenspeeldag in ‘t Oldhof

Vandaag, woensdag 8 juni, is het de Landelijke Buitenspeeldag. Op ruim 600 plekken in Nederland vinden dan buitenspeelactiviteiten plaats. Volgens organisator Jantje Beton en Nickelodeon op de eerste plaats bedoeld om de kinderen weer de straat op te krijgen, maar de bijvangst van ‘verbinding’ is zeker zo groot. Zo ook in de Bornse wijk ’t Oldhof, waar de Röringstraat/Beerninksweg woensdagmiddag wordt vrijgehouden voor de spelende kinderen. Een zeephelling, tal van kraampjes en vooral veel gezelligheid doen de rest.
 
‘Hele gezellige avondjes’

Ruim drie maanden geleden begonnen Nienke, Richelle, Marlon, Maaike en Linda al met de voorbereidingen voor deze middag. Onder het motto ‘Alles mag en kan weer’ vatten ze de spreekwoordelijke koe na twee jaar stilstand weer bij de horens, gingen op zoek naar sponsoren en vrijwilligers en probeerden ze er met elkaar een leuke invulling aan te geven. “Het waren vaak heel gezellige avondjes,” aldus een van hen lachend om even later op serieuze toon toch wel haar zorgen uit te spreken over het vinden van vrijwilligers. “Dat is gewoon moeizaam. Dat zie je ook in de Bornsche Maten. Daar is de Buitenspeeldag zelfs geannuleerd omdat ze niet voldoende vrijwilligers bij elkaar konden krijgen.”
 
De bijna honderd kinderen die zich vandaag wél in ’t Oldhof konden vermaken, hebben er eigenlijk geen boodschap aan. Ze leven zich uit op een stormbaan, zeephelling en met het blikgooien, kunnen met hun zieke of kapotte pop terecht bij een poppendokter, er is een clown, de snuitjes kunnen worden geschminkt en de nageltjes gelakt, de handige Harry’s kunnen spijkeren en zagen en natuurlijk zijn er pannenkoekjes, ijs, kaas en worst. Want ja, een beetje smikkelen hoort erbij.

Verbinding

De enige dissonant is de regen die rond half drie begint te vallen. Maar de meeste kinderen laten zich niet uit het veld slaan want het gebeurt nu eenmaal niet dagelijks dat jouw straat helemaal wordt vrijgehouden om te spelen. En ook de moeders vermaken zich prima onder de luifels van de kramen; zij blijven tenminste droog. Brenda Jansen, de wijkcoördinator van de gemeente Borne die ook een kijkje komt nemen bij de Buitenspeeldag, is blij verrast als ze het vermaak ziet. “Zo moet het zijn,” zegt ze. “Het is toch een van de manieren om de verbinding te zoeken. Eigenlijk zouden we dat veel vaker moeten doen.” (RH/AJ/BM)

###

From De Brug:

Buitenspeeldag op het Cruyff Court

KAMPEN - Nickelodeon en Jantje Beton houden woensdagmiddag 6 juli de jaarlijkse Buitenspeeldag op het Cruyff Court aan de Troelstrasingel. De Speel-O-Theek, ONS Lucky Sport, Wijkcentrum Reyersdam, de Brunneper Oranje Vereniging en Boemerang Wijz Welzijn Kampen zorgen voor diverse spelletjes op het veld. 

Er kan gespeeld worden op springkussens, er is een kleurwedstrijd en de kids kunnen op de foto met Spiderman of Elsa. De middag start om 13:00 uur en duurt tot 17:00 uur. 

###

Buitenspeeldag 2022 met onze Buitenspelers Tessa en Klaas🤸🏽Originally published: May 3, 2022.

Follow NickALive! on Twitter, RedditInstagramFacebookGoogle NewsTumblrvia RSS and more for the latest Nickelodeon Benelux and Worldwide Day of Play News and Highlights!

No comments:

Post a Comment

Have your say by leaving a comment below! NickALive! welcomes friendly and respectful comments. Please familiarize with the blog's Comment Policy before commenting. All new comments are moderated and won't appear straight away.