Tuesday, April 02, 2019

Viacom Launches Nicktoons Channel in Hungary and Romania

Viacom International Media Networks (VIMN) will strengthen its portfolio in the Central and Eastern Europe (CEE) region with the launch of a localised Nicktoons channel in Hungary in April 2019! NickToons Hungary (Magyarország) is slated to launch on the on the Magyar Telekom platform on Tuesday 2nd April 2019.


Update (4/2) - Nicktoons Central and Eastern Europe (CEE) will premiere Rainbow Butterfly Unicorn Kitty (Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica) this summer!

Update (29/3): Nicktoons Central and Eastern Europe (CEE) will also launch on UPC Magyarország in Hungary! It'll also be available on DIGI and Invitel!

Update (17/2): Nickelodeon has soft-launched NickToons Magyarország, ahead of its official launch in April 2019! As speculated, Nicktoons Magyarország is a simulcast of Nicktoons Poland (Polska) with a Hungarian soundtrack. The channel launched on Tuesday 12th February 2019 and currently broadcasts commercials in English, however, localised advertisements are expected to appear on the channel nearer its official launch. A Romanian soundtrack is also expected to be added in the future. Update (17/3): A Romanian soundtrack has now been added to the channel.

Update (20/2): The Hungary-based media sales house R-time will handle ad-sales for NickToons Magyarország!

NickToons Magyarország will join VIMN's two other dedicated children's channels in Hungary: Nickelodeon Magyarország (a version of Nickelodeon Central and Eastern Europe with a Hungarian soundtrack) for kids aged 4-12 years old, and Nick Jr. Magyarország (a version of Nick Jr. CEE with a Hungarian soundtrack) for children aged 2-6 years. Nicktoons is expected to be aimed towards boys and girls aged 6-to-10 years.

Although unconfirmed, it is thought that NickToons Magyarország will be a simulcast of Nicktoons Poland (Polska), which launched last year. The channel is already designed for international markets, and uses generic on-air design (including bumpers and idents). Nickelodeon commenced testing for a Hungarian version of Nicktoons on the channel during Autumn 2018 by transmitting episodes of Bunsen Is a Beast and SpongeBob SquarePants with a Hungarian audio track on the English audio channel, so it's highly likely this will be the Nicktoons channel that will become available in Hungary.

Nicktoons Magyarország will air a wide range of programming from Nickelodeon's vast library of hit animated series, including SpongeBob SquarePants (SpongyaBob Kockanadrág), Teenage Mutant Ninja Turtles (Tini Nindzsa Teknőcök), Bunsen Is a Beast (Bunsen, a bestia), Sanjay and Craig (Sanjay és Craig), T.U.F.F. Puppy (S.T.R.A.M.M. - A kém kutya), King Fu Panda, Avatar the Last Airbender (Avatár - Aang legendája), The Legend of Korra (Korra legendája), Penguins of Madagascar (A Madagaszkár pinginvjei), Rabbids Invasion (Rabbids: Invázió), Harvey Beaks (Csőrös Harvey), Pig Goat Banana Cricket (Malac, Kecske, Banán, Tücsök), Breadwinners (Kenyérkirályok), and ToonMarty, and launch new series, including Welcome to the Wayne (Üdv a Wayne-ben vagy), Mysticons and The Adventures of Kid Danger (Veszélyes Tini kalandjai). Acquired series include .


Nicktoons is currently available on multiple markets around the world, including in the USA, UK, Germany, the Netherlands, the United Arab Emirates, Japan and Turkey.

The news follows Viacom launching the SVOD service Paramount+, featuring Nickelodeon programming in Hungary, and the launch of Nicktoons Russia (Россия) in December 2018.

From Gyerek-Világ:

Új gyerekcsatorna indul Magyarországon: jön a NickToons

2018. februárjában Lengyelországban elindult a NickToons nevű rajzfilmcsatorna, a Nickelodeon társcsatornája. Egy évvel később nálunk is bemutatkozik a csatorna.

A gyerekcsatornák piaca elég telítettnek tűnik perpillanat, a Nickelodeon anyavállalata mégis bevállalja, hogy új szereplővel lép be a magyarok otthonába. Egy évvel a lengyel indulása utána, Magyarországra is megérkezik a NickToons. A csatorna már akkor a nemzetközi piacra lett tervezve, ugyanis a csatorna azonosítói, bumperjei mind feliratmentesen kerültek adásba, így biztos, hogy ez a változat érkezik meg hozzánk is, a régióban másodikként.

Tavaly ősszel már tesztelni kezdték a magyar hangsávot. A Bunsen, a bestia vagy a SpongyaBob Kockanadrág egy-egy epizódja is magyar nyelven került adásba az angol sávon. Azóta természetesen a tesztek véget értek, ám a magyar hangsáv továbbra is rajta van a csatornán, csupán a műsorok és a szünetek angolul mennek.

A NickToonson olyan népszerű animációs műsorok mennek, mint a már említett SpongyaBob Kockanadrág, de itt látható még A Madagaszkár pingvinjei, a Kung fu Panda, a két Avatár-sorozat (Anng legendája és Korra legendája), korábbi sorozatok közül pedig a Sanjay és Crag vagy a S.T.R.A.M.M., a kémkutya is látható. A csatorna indulásával új sorozatok is bemutatkoznak. Olyanok, mint a Mysticons, az Üdv a Wayne-ben vagy a Veszélyes Tini kalandjai.

A csatorna érkezéséről egyébként a Telekom lakossági közleménye árulkodott:

"2019. április 1-jei és 2019. április 2-i változás: Érintett szolgáltatás: Valamennyi szolgáltatás Módosítás lényegének rövid leírása: Az IPTV és a műholdas (SAT) televízió hálózaton nyújtott Családi, Családi+HD, Szuper Családi HD, Szuper Családi HD 201809 és az IPTV hálózaton nyújtott Szuper Családi Mozi díjcsomagokban a DoQ csatorna 2019. április 1. napjától kezdődően megszűnik. Az érintett csomagokban a megszűnő csatorna helyett 2019. április 2. napjától kezdődően a NickToons csatorna kerül elosztásra "

Vagyis ez azt jelenti, hogy a NickToons hivatalos magyar rajtja április 2-án lesz, egyelőre biztosan a Telekom platformjain.

###

From DTV News:

Érkezik a Nicktoons

A Viacom hazánkban is elindítja Nicktoons nevű, a 4-10 éves korosztályt megcélzó rajzfilmcsatornáját.

Az óvodás korúakat megcélzó Nick Jr és a szélesebb korcsoportnak (4-14 éveseknek) szánt, bár leginkább a kistinik körében népszerű Nickelodeon után a Viacom hazánkban is elindítja elsősorban rajzfilmeket sugárzó, a már jelenlévő két csatorna által hagyott korosztályos űrt kitöltő csatornáját, Nicktoons néven.

A csatorna pontos indulási dátuma jelenleg nem ismert, annyi biztos, hogy a Telekom kínálatában április második napjától válik elérhetővé (A szolgáltatónál már bevált gyakorlat, hogy a hónap első keddjén módosítja csatornalistáját. Néhány kivétellel igaz ez, hiszen a csatornalista-módosítást a hamarosan induló Moziverzum és Jocky TV esetében február második keddjén végzik majd el). Így az indulás lehet már akár valamikor március folyamán is, vagy csak április legelején, de akár már februárban is, hiszen a szolgáltató egy március végén lejáró szerződés helyére emeli csak be a csatornát.

A Telekom tájékoztatása szerint a Nicktoons csatorna a kínálatból kikerülő DoQ helyére kerül. A szolgáltató SAT TV platformján minden bizonnyal SD minőségben kerül a kínálatba, IPTV-n viszont a HD is elképzelhető, hiszen a DoQ itt így is jelen van, a Szuper Családi Mozi csomagban.

###

Also from Gyerek-Világ:

Már most elindult a magyar Nicktoons

Illetve a "most" relatívan kezelendő, ugyanis már 12-étől él a magyar hangsáv a csatornán ,emlyen minden műsor megkapta a maga szinkronját.

Ahogy azt korábban már jeleztük, itthon is elindul áprilisban a Nicktoons. Ám úgy tűnik egy korai rajtot már február 12-én megejtett a csatorna, ugyanis élessé vált a magyar hangsáv. Ez annyit tesz, hogy minden műsor, melynek készült magyar szinkron már megkapta a maga anyagait. A reklámszünetek egyelőre angolul hallhatóak még a magyar sávon is, így a tényleges indulásra kell még várni.

A már bejelentett sorozatokon kívül magyar szinkront kapott még a Toon Marty, a Malac, Kecske, Banán, Tücsök és a Kenyérkirályok is. Alább megnézhettek egy rövidke összeállítást a magyar-angol sávról és pár új sorozat főcímdalát.

A Nicktoons hivatalos magyar rajtja április elején lesz, első körben biztosan megjelenik már a Telekomnál.

###

Click HERE for videos!

From Kreatív Online:

Az R-time értékesíti az induló gyerekcsatorna felületeit

A 4-10 éves gyerekeknek szánt Nicktoons-szal bővül az R-time portfóliója.

Áprilistól újabb, gyerekeknek szóló rajzfilmcsatornával bővül az R-time portfóliója. „A 4-10 éves korosztálynak szánt Nicktoons tökéletes kiegészítője lesz az idősebb gyerekeknek élőszereplős és animációs sorozatokat nyújtó Nickelodeon-nak, illetve az óvodás korúaknak szóló Nick Jr-nak" - fogalmaz az R-time közleménye.

„Örömünkre szolgál, hogy alig négy hónappal azután, hogy bejelentettük a History csatorna reklámértékesítését, máris egy újabb csatornával bővül az R-time csatornaportfóliója. A Viacom ismét egy minőségi, ízig-vérig családi csatornát hozott el a magyar piacra, ami messzemenően illeszkedik a már meglévő R-time televíziós portfólióba.” – fogalmazott Dudás Gergely, az R-time ügyvezetője.

A Nicktoons műsorán többek között olyan animációs sikersorozatok is láthatóak lesznek, mint a Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája, az Alviiin!!! és a mókusok, a SpongyaBob Kockanadrág, a Tündéri keresztszülők, az Üdv a Wayne-ben! és a Madagaszkár pingvinjei.

###

Also from Gyerek-Világ:

Ezzel a műsorral indul a Nicktoons

Azt már tudjátok, hogy milyen premiereket hoz el áprilisban a Nicktoons, most ideje megtudni, hogy milyen műsortervezettel lépnek be a magyar piacra.

Már többször is említettük, hogy körülbelül milyen műsorok lesznek láthatóak az új gyerekcsatornán. Áprilistól a Nicktoonson lesz több olyan sorozat is, melyek már nem láthatóak a Nickelodeonon. De legfőképp az emelhető, hogy hűen a csatorna nevéhez csak animációs sorozatok kerülnek képernyőre.

A Nicktoonson visszaköszön néhány olyan cím is, mely jelenleg is fut a fő csatornán (Nickelodeon), mint pl. az elmaradhatatlan SpongyaBob Kockanadrág, vagy az Alvinnn! és a mókusok és a Tündéri keresztszülők. Illetve vannak címek, melyek itthon más csatornákon, felületeken is megtalálhatóak: Kung fu Panda, A Madagaszkár pingvinjei vagy az Avatár - Aang legendája.

Korábban futó és az elmúlt időszakban nem műsoron levő sorozatok is lesznek a csatornán. A Rabbids: Invázió, a Tini Nindzsa Teknőcök, a Korra legendája vagy a Sanjay és Craig ebbe a kategóriába esnek bele, de még régebbi sorozatként a S.T.R.A.M.M. és a Fanboy és Chum Chum képviselteti magát.

Az új sorozatokról pedig már tudtok, jön a Kenyér királyok, a Kergefarm, a ToonMarty és az Üdv a Wayne-ben! Most pedig nézzétek meg a Nicktoons műsortervezetét.

A Nicktoons április 1-jén indul nálunk, várhatóan a legtöbb szolgáltatónál megtalálható lesz. Ami biztos, hogy a Telekom és a Digi már az első napokban beilleszti a kínálatába a csatornát.

Hétköznap

5:00 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
5:20 - A Madagaszkár Pingvinjei
5:45 - Alviiin!!! és a mókusok
5:55 - SpongyaBob Kockanadrág
6:20 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
6:50 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
7:15 - Kergefarm
7:45 - Kergefarm
8:10 - Kenyér királyok
8:40 - Kenyér királyok
9:05 - Alviiin!!! és a mókusok
9:30 - Alviiin!!! és a mókusok
09:50 - Rabbids: Invázió
10:00 - SpongyaBob Kockanadrág
10:25 - SpongyaBob Kockanadrág
10:55 - SpongyaBob Kockanadrág
11:20 - S.T.R.A.M.M – A kém kutya
11:50 - S.T.R.A.M.M – A kém kutya
12:20 - Sanjay & Craig
12:50 - Sanjay & Craig
13:10 - Tündéri keresztszülők
13:35 - Tündéri keresztszülők
13:55 - SpongyaBob Kockanadrág
14:25 - SpongyaBob Kockanadrág
14:40 - Rabbids: Invázió
15:00 - Rabbids: Invázió
15:25 - Avatár : Aang legendája
15:50 - Avatár : Aang legendája
16:20 - Mysticons
16:45 - SpongyaBob Kockanadrág
17:15 - Üdv a Wayne-ben
17:40 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
18:05 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
18:30 - Alviiin!!! és a mókusok
18:45 - Alviiin!!! és a mókusok
19:05 - Sanjay & Craig
19:30 - Sanjay & Craig
19:50 - Rabbids: Invázió
20:00 - SpongyaBob Kockanadrág
20:30 - SpongyaBob Kockanadrág
20:55 - A Madagaszkár Pingvinjei
21:20 - A Madagaszkár Pingvinjei
21:50 - Alviiin!!! és a mókusok
22:00 - Alviiin!!! és a mókusok
22:20 - Tündéri keresztszülők
22:45 - SpongyaBob Kockanadrág
23:10 - ToonMarty
23:20 - ToonMarty
23:35 - Kenyér királyok
0:00 - Kergefarm
0:20 - Üdv a Wayne-ben
0:45 - Sanjay & Craig
1:05 - A Madagaszkár Pingvinjei
1:25 - A Madagaszkár Pingvinjei
1:50 - Tini Nindzsa Teknőcök
2:10 - Tini Nindzsa Teknőcök
02:35 - Kenyér királyok
02:55 - Alviiin!!! és a mókusok
03:05 - Alviiin!!! és a mókusok
03:20 - ToonMarty
03:30 - Tündéri keresztszülők
03:50 - Tündéri keresztszülők
04:15 - SpongyaBob Kockanadrág
04:40 - Rabbids: Invázió

Hétvége

05:00 - Rabbids: Invázió
05:20 - Rabbids: Invázió
05:40 - A Madagaszkár Pingvinjei
06:05 - A Madagaszkár Pingvinjei
06:30 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
07:00 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
07:25 - SpongyaBob Kockanadrág
07:50 - SpongyaBob Kockanadrág
08:20 - Kenyér királyok
08:45 - Sanjay & Craig
09:15 - Sanjay & Craig
09:40 - Rabbids: Invázió
10:00 - SpongyaBob Kockanadrág
10:25 - SpongyaBob Kockanadrág
10:55 - Tündéri keresztszülők
11:20 - Tündéri keresztszülők
11:50 - Sanjay & Craig
12:20 - S.T.R.A.M.M – A kém kutya
12:45 - S.T.R.A.M.M – A kém kutya
13:15 - Fanboy és ChumChum
13:40 - SpongyaBob Kockanadrág
14:10 - SpongyaBob Kockanadrág
14:35 - SpongyaBob Kockanadrág
15:00 - Sanjay & Craig
15:25 - Sanjay & Craig
15:50 - Avatár : Aang legendája
16:20 - Avatár : Aang legendája
16:45 - SpongyaBob Kockanadrág
17:15 - SpongyaBob Kockanadrág
17:40 - A Tini Nindzsa Teknőcök felemelkedése
18:05 - Kenyér királyok
18:35 - Kenyér királyok
18:55 - Tündéri keresztszülők
19:25 - Tündéri keresztszülők
19:50 - SpongyaBob Kockanadrág
20:00 - SpongyaBob Kockanadrág
20:25 - Kergefarm
20:55 - Rabbids: Invázió
21:20 - SpongyaBob Kockanadrág
21:50 - SpongyaBob Kockanadrág
22:15 - Kenyér királyok
22:45 - Kenyér királyok
22:55 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
23:20 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
23:50 - Tündéri keresztszülők
00:10 - Tündéri keresztszülők
00:35 - Korra legendája
00:55 - Korra legendája
01:20 - SpongyaBob Kockanadrág
01:40 - A Tini Nindzsa Teknőcök felemelkedése
02:05 - Sanjay & Craig
02:25 - Sanjay & Craig
02:45 - A Madagaszkár Pingvinjei
03:10 - A Madagaszkár Pingvinjei
03:30 - Tini Nindzsa Teknőcök
03:50 - Tini Nindzsa Teknőcök
04:10 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája
04:35 - Kung Fu Panda: A rendkívüliség legendája

###

From Computerworld:

Bővül a UPC csatornaválasztéka

A UPC Magyarország kínálatában április 1-től elérhető a Nickelodeon új, egész nap gyerekműsorokat sugárzó csatornája, a Nicktoons. A 4-10 éves korosztályt célzó új rajzfilmcsatorna izgalmas és humoros animációs sorozatokkal egészíti ki a Nickelodeon és a Nick Jr. kínálatát.

A csatorna műsorai között megtalálhatóak lesznek a legnépszerűbb, már-már kultikusnak mondható animációs sorozatok, de érkeznek olyan újdonságok is, amelyek eddig még nem voltak láthatók hazánkban. Találkozhatunk SpongyaBob Kockanadrággal, a Tini nindzsa teknőcökkel, a Madagaszkár pingvinjeivel, a Tündéri keresztszülőkkel és Kung Fu Pandával is, de a Mysticons, az Avatár: Aang legendája és az ALVINNN!!! és a mókusok hőseinek kalandjain is izgulhatnak a gyerekek az április elsején induló új csatornán.

"A UPC számára fontos, hogy a legkisebbeknek is színvonalas, szórakoztató tartalmakat biztosítsunk. Öröm számunkra, hogy egy olyan animációs sorozatokat sugárzó csatornával bővíthetjük televíziós kínálatunkat, mint a Nicktoons, ahol a gyerekek a már jól ismert műsorok mellett új kedvencekre is találhatnak" - mondta Takács Viktor, a UPC Magyarország content managere.

A Nicktoons a 313-as programhelyen - a Start és Mini analóg csomagok kivételével - a UPC minden televíziós csomagjában elérhető lesz április 1-től.

###

From Media1:

Bekerül egy gyerekcsatorna a kínálatba, de az Echo TV és a DoQ csatorna megszűnése is érinteni fogja a kábelszolgáltatót.

A UPC Magyarország pénteki bejelentése alapján április 1-jétől kibővül a kínálata a Nickelodeon új, egész nap gyerekműsorokat sugárzó, Nicktoons nevű csatornával.

A 4-10 éves korosztályt célzó új rajzfilmcsatorna izgalmas és humoros animációs sorozatokkal egészíti ki a Nickelodeon és a Nick Jr. kínálatát. A csatorna műsorai között megtalálhatóak lesznek a legnépszerűbb, már-már kultikusnak mondható animációs sorozatok, de érkeznek olyan újdonságok is, amelyek eddig még nem voltak láthatók hazánkban. Találkozhatunk SpongyaBob Kockanadrággal, a Tini nindzsa teknőcökkel, a Madagaszkár pingvinjeivel, a Tündéri keresztszülőkkel és Kung Fu Pandával is, de a Mysticons, az Avatár: Aang legendája és az ALVINNN!!! és a mókusok hőseinek kalandjain is izgulhatnak a gyerekek az április elsején induló új csatornán

– írják az újdonságot bejelentő közleményben.

„A UPC számára fontos, hogy a legkisebbeknek is színvonalas, szórakoztató tartalmakat biztosítsunk. Öröm számunkra, hogy egy olyan animációs sorozatokat sugárzó csatornával bővíthetjük televíziós kínálatunkat, mint a Nicktoons, ahol a gyerekek a már jól ismert műsorok mellett új kedvencekre is találhatnak”

– idézi a közlemény Takács Viktort, a UPC Magyarország content managerét.

A tájékoztatás szerint a Nicktoons a 313-as programhelyen – a Start és Mini analóg csomagok kivételével – a UPC minden televíziós csomagjában elérhető lesz április 1-jétől.

Megszűnik az Echo Tv, egyelőre nem tudják pótolni

Bár a közleményben erről most nem esik szó, de szintén érinteni fogja a nézőket, hogy április elsején megszűnik az Echo TV. Ezzel kapcsolatban a Media1 kérdést küldött a kábelszolgáltatónak, hogy hogyan próbálják pótolni a kieső csatornát.

A válasz szerint az Echo Tv jelenlegi programhelyén a lekapcsolás után egy tájékoztató szöveget helyeznek ki a változásról. Arról egyelőre nincs információja a cég kommunikációs munkatársainak, hogy a későbbiekben melyik csatorna kerül a megüresedett programhelyre.

Március 31-én egyébként, ahogy arról korábban beszámoltunk, a DoQ dokumentumcsatorna is megszűnik.

###

From Blikk.hu:

Kultikus sorozatokkal indul az új tévécsatorna

Az új csatorna mára legendássá vált sorozatokat is a műsorára tűz.

A UPC Magyarország kínálatában április 1-jétől elérhető a Nickelodeon új, egész nap gyerekműsorokat sugárzó csatornája, a Nicktoons. A 4-10 éves korosztályt célzó új rajzfilmcsatorna izgalmas és humoros animációs sorozatokkal egészíti ki a Nickelodeon és a Nick Jr. kínálatát.

A csatorna műsorai között megtalálhatóak lesznek a legnépszerűbb, már-már kultikusnak mondható animációs sorozatok, de érkeznek olyan újdonságok is, amelyek eddig még nem voltak láthatók hazánkban. Találkozhatunk SpongyaBob Kockanadrággal, a Tini nindzsa teknőcökkel, a Madagaszkár pingvinjeivel, a Tündéri keresztszülőkkel és a Kung Fu Pandával is, de a Mysticons, az Avatár: Aang legendája és az ALVINNN!!! és a mókusok hőseinek kalandjain is izgulhatnak a gyerekek az április elsején induló új csatornán.

###

From delmagyar.hu:

Áprilistól jön a Nicktoons

Új gyerekcsatornát indít a Viacom.

Április 1-jén startol a Nicktoons, így az új gyerekcsatorna, a Nickelodeon és a Nick Jr hármasa a legkisebbektől egészen a kamaszokig nyújt változatos programkínálatot. A népszerű SpongyaBob Kockanadrág, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Kung Fu Panda mellett a magyar közönség számára eddig ismeretlen tartalmakkal is jelentkezik a Viacom új csatornája, melynek egyik nagy dobása a nyár elején debütáló Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica lesz.

A jelenleg 25 ország több mint 86 millió otthonában látható Nicktoons tévécsatorna 2019 áprilisától már Magyarországon és Romániában is elérhető lesz a kábelszolgáltatók kínálatában. Az óvodás korúaknak tanulságos szórakozást nyújtó Nick Jr és a nagyobb gyerekeknek élőszereplős illetve kultikus animációs sorozatokat kínáló Nickelodeon tökéletes kiegészítője a Nicktoons, amely a 4-10 éves gyerekek számára biztosít egész napos válogatást a legjobb rajzfilmsorozatokból magyar nyelven.

– A Nicktoons remekül kiegészíti az eddigi gyermekcsatorna-kínálatunkat – mondta el Harsányi Gábor, a Viacom magyarországi country managere, regionális terjesztési és tartalommenedzsment alelnöke. – A 4-10 éves gyerekek itt mindig megtalálhatják majd a Niceklodeon és a Nick Jr aktuális műsorától eltérő, leghumorosabb és legkalandosabb Nickelodeon-gyártású animációs sorozatokat. Hazánk legnézettebb gyermek televíziós portfoliója így ezután még változatosabb lesz és még több választási lehetőséget nyújt majd – tette hozzá Harsányi Gábor.

A Nicktoons műsorán a Magyarországon eddig még be nem mutatott új rajzfilmsorozatok mellett olyan közönségkedvenc animációs sikersorozatok is láthatók lesznek, mint a SpongyaBob Kockanadrág, a Kung Fu Panda, a Madagaszkár pingvinjei, a Tini Nindzsa Teknőcök és A tini nindzsa teknőcök felemelkedése, a Tündéri keresztszülők, vagy az Üdv a Wayne-ben. A nyár egyik nagy dobása a Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica lesz. A főszereplő, Felicity macska, aki pillangószárnyaival uralja a mennydörgést, mindent, ami a keze ügyébe kerül szivárványszínűre változtat, szarvából és mancsából pedig lézersugárral lő ki. Legjobb barátjával, Miguel kutyussal felveszi a harcot a varázsvilágban élő gonosz varázslókkal és sárkányokkal szemben.

A Nicktoons április elejétől elérhető a DIGI és az Invitel hálózatain, a Magyar Telekom-nál az IPTV és a műholdas (SAT) televízió hálózaton nyújtott Családi, Családi+HD, Szuper Családi HD, Szuper Családi HD és az IPTV hálózaton nyújtott Szuper Családi Mozi díjcsomagokban az 58-as programhelyen, a UPC Digital Gold és a Digital Bronze csomagokban a 313. programhelyen, a UPC Direct Medium HD és Plus HD csomagokban a 110. programhelyen, a PR-Telecom Prémium Plusz Alapcsomagban és a Kölyök programcsomagokban a 101. programhelyen.

###

From ORIGO:

Új tévécsatorna indul itthon a napokban

Április 1-jén startol itthon is a Nicktoons, amely így 27 országban lesz jelen.

A jelenleg 25 ország több mint 86 millió otthonában látható Nicktoons tévécsatorna 2019 áprilisától már Magyarországon és Romániában is elérhető lesz a kábelszolgáltatók kínálatában. Az óvodás korúaknak tanulságos szórakozást nyújtó Nick Jr és a nagyobb gyerekeknek élőszereplős illetve animációs sorozatokat kínáló Nickelodeon tökéletes kiegészítője a Nicktoons, amely a 4-10 éves gyerekek számára biztosít egész napos válogatást a legjobb rajzfilmsorozatokból magyar nyelven.

Jön a csatornára a SpongyaBob Kockanadrág, a Kung Fu Panda, a Madagaszkár pingvinjei, a Tini Nindzsa Teknőcök és A tini nindzsa teknőcök felemelkedése, a Tündéri keresztszülők, vagy az Üdv a Wayne-ben.

A Nicktoons április elejétől elérhető a DIGI és az Invitel hálózatain, a Magyar Telekom-nál az IPTV és a műholdas (SAT) televízió hálózaton nyújtott Családi, Családi+HD, Szuper Családi HD, Szuper Családi HD és az IPTV hálózaton nyújtott Szuper Családi Mozi díjcsomagokban az 58-as programhelyen, a UPC Digital Gold és a Digital Bronze csomagokban a 313. programhelyen, a UPC Direct Medium HD és Plus HD csomagokban a 110. programhelyen, a PR-Telecom Prémium Plusz Alapcsomagban és a Kölyök programcsomagokban a 101. programhelyen.

###

From Prim hírek:

Új gyerekcsatorna érkezik a UPC-hez, jön a Nicktoons!

A UPC Magyarország kínálatában április 1-jétől elérhető a Nickelodeon új, egész nap gyerekműsorokat sugárzó csatornája, a Nicktoons. A 4-10 éves korosztályt célzó új rajzfilmcsatorna izgalmas és humoros animációs sorozatokkal egészíti ki a Nickelodeon és a Nick Jr. kínálatát.

A csatorna műsorai között megtalálhatóak lesznek a legnépszerűbb, már-már kultikusnak mondható animációs sorozatok, de érkeznek olyan újdonságok is, amelyek eddig még nem voltak láthatók hazánkban. Találkozhatunk SpongyaBob Kockanadrággal, a Tini nindzsa teknőcökkel, a Madagaszkár pingvinjeivel, a Tündéri keresztszülőkkel és Kung Fu Pandával is, de a Mysticons, az Avatár: Aang legendája és az ALVINNN!!! és a mókusok hőseinek kalandjain is izgulhatnak a gyerekek az április elsején induló új csatornán.

„A UPC számára fontos, hogy a legkisebbeknek is színvonalas, szórakoztató tartalmakat biztosítsunk. Öröm számunkra, hogy egy olyan animációs sorozatokat sugárzó csatornával bővíthetjük televíziós kínálatunkat, mint a Nicktoons, ahol a gyerekek a már jól ismert műsorok mellett új kedvencekre is találhatnak” - mondta Takács Viktor, a UPC Magyarország content managere.

A Nicktoons a 313-as programhelyen – a Start és Mini analóg csomagok kivételével – a UPC minden televíziós csomagjában elérhető lesz április 1-től.

###

From delmagyar.hu:

Áprilistól jön a Nicktoons

Új gyerekcsatornát indít a Viacom.

Április 1-jén startol a Nicktoons, így az új gyerekcsatorna, a Nickelodeon és a Nick Jr hármasa a legkisebbektől egészen a kamaszokig nyújt változatos programkínálatot. A népszerű SpongyaBob Kockanadrág, a Tini Nindzsa Teknőcök és a Kung Fu Panda mellett a magyar közönség számára eddig ismeretlen tartalmakkal is jelentkezik a Viacom új csatornája, melynek egyik nagy dobása a nyár elején debütáló Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica lesz.

A jelenleg 25 ország több mint 86 millió otthonában látható Nicktoons tévécsatorna 2019 áprilisától már Magyarországon és Romániában is elérhető lesz a kábelszolgáltatók kínálatában. Az óvodás korúaknak tanulságos szórakozást nyújtó Nick Jr és a nagyobb gyerekeknek élőszereplős illetve kultikus animációs sorozatokat kínáló Nickelodeon tökéletes kiegészítője a Nicktoons, amely a 4-10 éves gyerekek számára biztosít egész napos válogatást a legjobb rajzfilmsorozatokból magyar nyelven.

– A Nicktoons remekül kiegészíti az eddigi gyermekcsatorna-kínálatunkat – mondta el Harsányi Gábor, a Viacom magyarországi country managere, regionális terjesztési és tartalommenedzsment alelnöke. – A 4-10 éves gyerekek itt mindig megtalálhatják majd a Niceklodeon és a Nick Jr aktuális műsorától eltérő, leghumorosabb és legkalandosabb Nickelodeon-gyártású animációs sorozatokat. Hazánk legnézettebb gyermek televíziós portfoliója így ezután még változatosabb lesz és még több választási lehetőséget nyújt majd – tette hozzá Harsányi Gábor.

A Nicktoons műsorán a Magyarországon eddig még be nem mutatott új rajzfilmsorozatok mellett olyan közönségkedvenc animációs sikersorozatok is láthatók lesznek, mint a SpongyaBob Kockanadrág, a Kung Fu Panda, a Madagaszkár pingvinjei, a Tini Nindzsa Teknőcök és A tini nindzsa teknőcök felemelkedése, a Tündéri keresztszülők, vagy az Üdv a Wayne-ben. A nyár egyik nagy dobása a Szivárvány Pillangó Egyszarvú Cica lesz. A főszereplő, Felicity macska, aki pillangószárnyaival uralja a mennydörgést, mindent, ami a keze ügyébe kerül szivárványszínűre változtat, szarvából és mancsából pedig lézersugárral lő ki. Legjobb barátjával, Miguel kutyussal felveszi a harcot a varázsvilágban élő gonosz varázslókkal és sárkányokkal szemben.

A Nicktoons április elejétől elérhető a DIGI és az Invitel hálózatain, a Magyar Telekom-nál az IPTV és a műholdas (SAT) televízió hálózaton nyújtott Családi, Családi+HD, Szuper Családi HD, Szuper Családi HD és az IPTV hálózaton nyújtott Szuper Családi Mozi díjcsomagokban az 58-as programhelyen, a UPC Digital Gold és a Digital Bronze csomagokban a 313. programhelyen, a UPC Direct Medium HD és Plus HD csomagokban a 110. programhelyen, a PR-Telecom Prémium Plusz Alapcsomagban és a Kölyök programcsomagokban a 101. programhelyen.
hirdetés

###

From News.ro:

Nickelodeon a lansat în România canalul Nicktoons

Nickelodeon a lansat în România, luni, canalul Nicktoons, dedicat copiilor cu vârste cuprinse între 4 şi 10 ani.


Postul difuzează desene animate neîntrerupt şi va completa, alături de Nickelodeon şi Nick Jr, portofoliul Viacom Networks.

Din grilă fac parte producţii în premieră şi seriale consacrate deja pe Nickelodeon, cum ar fi „Ţestoasele Ninja”, „Kung Fu Panda: Legendele Teribilităţii”, „Pinguinii din Madagascar” şi „SpongeBob Pantaloni Pătraţi”.

Toate producţiile sunt în limba română.

Nickelodeon România şi Nick Jr. vor rămâne în grilă: primul are ca public ţintă copiii cu vârste cuprinse între 6 şi 14 ani şi adolescenţii cu vârste între 15-18 ani, în timp ce Nick Jr. se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 5 ani.

Nicktoons va fi disponibil în grila RCS & RDS, Telekom Romania, Digital Basic (EPG 159), UPC România, Digital Basic (EPG 511) şi Focus Sat – DTH, Basic, (EPG 99).

Portofoliul Viacom Networks în România cuprinde posturile TV Paramount Channel, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, Nicktoons şi MTV.

###

From BZI.ro (via Ziua News)

Nickelodeon a lansat in Romania canalul Nicktoons

Nickelodeon a lansat astazi, in Romania, canalul Nicktoons, dedicat copiilor cu varste cuprinse intre 4 si 10 ani. Postul difuzeaza desene animate neintrerupt si va completa, alaturi de Nickelodeon si Nick Jr, portofoliul Viacom Networks. Din grila fac parte productii in premiera si seriale consacrate deja pe Nickelodeon, cum ar fi „Testoasele Ninja”, „Kung Fu Panda: Legendele Teribilitatii”, „Pinguinii din Madagascar” si „SpongeBob Pantaloni Patrati”. Toate productiile sunt in limba romana.

Iata cum arata audienta posturilor de televiziune din Romania pentru lunile septembrie si octombrie

Nickelodeon Romania si Nick Jr. vor ramane in grila: primul are ca public tinta copiii cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani si adolescentii cu varste intre 15-18 ani, in timp ce Nick Jr. se adreseaza copiiilor cu varste cuprinse intre 2 si 5 ani. Nicktoons va fi disponibil in grila RCS & RDS, Telekom Romania, Digital Basic (EPG 159), UPC Romania, Digital Basic (EPG 511) si Focus Sat – DTH, Basic, (EPG 99). Portofoliul Viacom Networks in Romania cuprinde posturile TV Paramount Channel, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, Nicktoons si MTV.

###

From Paginademedia.ro:

O nouă televiziune pentru copii se lansează în România: Nicktoons. Pe ce rețele de cablu

Compania Viacom lansează în România, începând de astăzi, Nicktoons, cel de-al treilea post de televiziune pentru copii din portofoliul Nickelodeon.

Publicitate
Nicktoons este un canal de televiziune dedicat copiilor cu vârste între 4 și 10 ani, care va difuza desene animate 24 din 24 de ore, toate dublate în limba română.

Postul va completa televiziunile Nickelodeon și Nick Jr din portofoliul Viacom Networks și va difuza animații și seriale Nickelodeon ca „Țestoasele Ninja”, „Kung Fu Panda: Legendele Teribilității”, „Pinguinii din Madagascar” sau „SpongeBob Pantaloni Pătrați”.

Nicktoons va fi disponibil în grilele companiilor de cablu RCS & RDS, Telekom Romania, (poziția 159), UPC România (poziția 511) și Focus Sat (99). Nickelodeon și Nick Jr. vor rămâne în continuare în grila de programe a cabliștilor, spun reprezentanții Viacom.

Nickelodeon România are ca public țintă copiii între 6-14 ani, adolescenții între 15-18 ani, în timp ce Nick Jr. se adresează copiiilor cu vârste cuprinse între 2-5 ani.

Portofoliul Viacom Networks în România cuprinde posturile TV Paramount Channel, Comedy Central, Nickelodeon, Nick Jr, Nicktoons și MTV.

###

From SatelitnáTV.sk:

freeSAT: Pribudlo viacero nových programov, WAU HD je v nižšom balíku

Satelitný operátor UPC DTH rozšíril od 1. apríla ponuku svojej platformy freeSAT o viacero nových programov. Do programového rastra pre slovenských predplatiteľov pribudlo 5 programov pre deti – Nick Jr, Nick Toons a Nickelodeon v maďarskom jazyku, RiK a Lala v slovenčine. Okrem toho tiež došlo, podľa informácií portálu SatelitnáTV.sk, aj k presunu slovenského programu WAU HD z balíka freeSAT Medium do najnižšieho Light.

Pokračovanie nižšie

Noviniek sa od tohto mesiaca dočkali aj zákazníci v susednej Českej republike, kde do balíčka Medium HD pribudli 2 nové stanice – Lala TV so zameraním na detského diváka, a hudobný kanál Senzi.

Naopak z rastra bol vyradený dokumentárny kanál DoQ, ktorý od dnes ukončil vysielanie.

Lala TV (SR 85/ČR 88) a RiK (89) šíri UPC DTH na frekvencii 11 804 MHz, zvyšné tri maďarské verzie detských kanálov Nick Jr (239), Nick Toons (241) a Nickelodeon (240) sprístupňuje zákazníkom z frekvencie 12 073 MHz. Hudobný kanál Senzi (ČR 140/SR 139) je k dispozícii už aj českým zákazníkom z frekvencie 12 054 MHz. Majitelia dodávaných prijímačov nájdu nové programy podľa pozícií uvádzaných v zátvorke.

Technické parametre pre príjem:

[...]

Názov Frekvencia Pol. FEC SR Norma/Modulácia Kódovanie

Nick Jr Hungary (MPEG2) 12073 MHz V 7/8 28000 DVB-S / QPSK 1815 (Nagravision),0653 (Irdeto),0B02 (Conax),0D97 (Cryptoworks),1802 (Nagravision),1880 (Nagravision),1882 (Nagravision),0B1C (Conax),0500 (Viaccess)

Nickelodeon Hungary (MPEG2) 12073 MHz V 7/8 28000 DVB-S / QPSK 1815 (Nagravision),0653 (Irdeto),0B02 (Conax),0D97 (Cryptoworks),1802 (Nagravision),1880 (Nagravision),1882 (Nagravision),0B1C (Conax),0500 (Viaccess)

Nicktoons Hungary (MPEG2) 12073 MHz V 7/8 28000 DVB-S / QPSK 1815 (Nagravision),0B02 (Conax),0D97 (Cryptoworks),0653 (Irdeto),1802 (Nagravision),1880 (Nagravision),0500 (Viaccess)

[...]

PIDy:

Názov V PID SID PCR PID PMT PID Audio

[...]

Nick Jr Hungary (TV/MPEG2) 1901 30637 1901 1900 1910 hun (Mpeg),1912 eng (Mpeg)

Nickelodeon Hungary (TV/MPEG2) 1851 30636 1851 1850 1860 hun (Mpeg),1862 eng (Mpeg),1864 slv (Mpeg),1865 srp (Mpeg),1866 lav (Mpeg),1867 est (Mpeg),1868 rus (Mpeg),1869 tur (Mpeg)

Nicktoons Hungary (TV/MPEG2) 2551 30642 2551 2550 2560 hun (Mpeg)

[...]

Prehľad programov podľa frekvencií:

Frekvencia Počet Programy

[...]

12073 MHz 3 Nick Jr Hungary
Nicktoons Hungary
Nickelodeon Hungary

###

More Nick: Malta And Viacom Partner For Nickelodeon Treasure Hunt Malta; Air Malta Unveils Nick-Branded Plane!

Originally published: Monday, February 04, 2019.

Original title: Viacom to Launch Nicktoons Hungary on Telekom in April 2019.

Additional sources: Google Translate, Wikipedia, Google.co.uk, Anime Superhero Forums /@Moleoman (II), PinkiePie97, A+E Networks UK.
Follow NickALive! on Twitter, Tumblr, Reddit, via RSS, on Instagram, and/or Facebook for the latest Nickelodeon Central and Eastern Europe and Nicktoons CEE News and Highlights!

No comments:

Post a Comment

Have your say by leaving a comment below! NickALive! welcomes friendly and respectful comments. Please familiarize with the blog's Comment Policy before commenting. All new comments are moderated and won't appear straight away.