Tuesday, February 04, 2020

Viacom Launches Nicktoons Channel in the Czech Republic

Viacom International Media Networks (VIMN) is strengthening its portfolio in the Central and Eastern Europe (CEE) region with the launch of a localised Nicktoons channel in the Czech Republic! Launching on Wednesday 30th October 2019, Nicktoons Czech Republic (Česká republika) will broadcast 24/7 and is a sub-feed Nicktoons Central and Eastern Europe (CEE), which launched in April 2019, with a localised Czech language track. The channel brings viewers the most popular animated series and exclusive new animated shows produced by Nickelodeon, one of the most popular children's channels in the Czech Republic.

Update (1/2/2020) - NickToons CZ today, Saturday 1st February 2020, started to air localised Czech ads instead of fillers (short-form content)!

Update (4/2/2020) - Unlike Nicktoons MENA and Nicktoons Ukraine/Kazakhstan, which have Czech broadcast licence, Nicktoons CEE's Czech sub-feed has a Dutch license.

Update (12/1/2020) - ViacomCBS Networks has launched Nicktoons Česká republika on freeSAT by Skylink!

Update (4/12) - VIMN launched Nicktoons Česká republika on DIGI TV on Tuesday 3rd December 2019! The channel was added to DIGI TV's Basic Program Package line-up.

Update (18/12) - O2 TV will launch Nicktoons on the platform on Thursday 19th December 2019! Initially launching in O2 TV's L package and higher-tiered packages, will be eventally be included in the service's S, M, Modrá and Bronzová packages by Monday 6th January 2020. Nicktoons Česká republika replaces Megamax on the platform, which is seizing broadcasting in the CEE region in December.


It has been confirmed that Nicktoons Czech Republic will feature in several packages on UPC CZ, the biggest provider of television services in the Czech Republic.

Although the channel's official launch is set for Wednesday 30th October 2019, it's expected that Nicktoons Czech Republic will soft launch on Tuesday 29th October 2019.


Update (1/11) - Nicktoons Česká republika fully launched on Thursday 31st October 2019! The channel is currently available in 16:9, with older shows being broadcast in so-called "pillarbox" mode (ie with stripes on the sides). Nicktoons is currently only available on UPC Czech Republic (including the Horizon Go internet service), but is expected to launch on additional platforms in the future. The channel is currently broadcasting in 720x576p resolution and 2.5 Mbps. All shows, trailers and jingles are already broadcast in Czech, but ads are currently missing.

Updated (29/10): As expected, Viacom today soft-launched Nicktoons Czech Republic!

It is currently unconfirmed, however:

- Whether the channel will initially only be available in SD;
- Whether it'll have a catch-up TV option on UPC CZ;
- Whether the channel will initially carry local adverts or not;
- Whether the channel will have a local opt out with fillers;
- Whether there'll be a special launch event for the channel;
- Whether there'll be cross-promotion for the channel on Nickelodeon and Nick Jr. (using local ad opt outs)

Update (8/10) - Nicktoons Czech Republic will be available on UPC Česká republika. The channel will reportedly launch on Tuesday 29th October 2019.


NickToons Česká republika will join VIMN's three other dedicated children's channels in the Czech Republic: Nickelodeon Česká republika (a localised version of Nickelodeon Central and Eastern Europe with a Czech soundtrack) for kids aged 4-12 years old, which airs hit live-action and animated series; Nick Jr. Česká republika (a version of Nick Jr. CEE with a Czech soundtrack), Nickelodeon's top-rated preschool channel for children aged 2-6 years; and the non-localised Nickelodeon HD. Nicktoons is aimed towards boys and girls aged 6-to-14 years. With this combination, Viacom offers the most engaging, fun and varied content for kids and adolescents - all day long, every day.

Nicktoons Česká republika will air a wide range of programming from Nickelodeon's vast library of hit animated series, including Rise Of The Teenage Mutant Ninja Turtles, SpongeBob SquarePants, Kung Fu Panda: Legends of Awesomeness, Avatar: The Legend of Aang, Penguins of Madagascar and more. Viewers will also be able to watch series exclusive to the channel, including Sanjay and Craig, Welcome to the Wayne, The Adventures of Kid Danger, Breadwinners and more.

Axocom will represent the Nicktoons channel in the Czech Republic.

Nicktoons can be viewed in more than 90 million homes in 27 countries worldwide, including in the USA, UK, Germany, the Netherlands, the United Arab Emirates, Japan, Turkey, Hungary, Russia, Poland and Bulgaria.

Nickelodeon has been testing the high-definition Czech version of Nicktoons on the HOTBIRD satellite at 13° East, however, it is currently airing programming with Romanian audio.

From Digitální rádio:

Exkluzivně: Placený dětský kanál Nicktoons míří na český trh

Ve vysílání se objeví mimo jiné seriály Spongebob v kalhotách, Želvy ninja, Tučňáci z Madagaskaru, ToonMarty, Chlebáci nebo Alvin a Chimpunkové. Tematická televize, která již vysílá například v Polsku, Turecku nebo Bulharsku, je určeno primárně divákům ve věku od šesti do čtrnácti let.

Na českém trhu začne vysílat pravděpodobně již v průběhu října nová dětská placená televize Nicktoons. Vyplývá to z informací redakce portálu Digitální rádio. Nicktoons bude na našem trhu k dispozici v češtině a nabídne výhradně animované seriály, jako jsou například Spongebob v kalhotách, Želvy ninja, Tučňáci z Madagaskaru, ToonMarty, Chlebáci nebo Alvin a Chimpunkové. Vysílání tematické televize, která již vysílá například v Polsku, Turecku nebo Bulharsku, je určeno primárně divákům ve věku od šesti do čtrnácti let.

Stanici Nicktoons bude na českém trhu zastupovat společnost Axocom. Její zakladatelka Erika Luzsicza však plánovaný krok odmítla oficiálně komentovat. Jak upozornil portál Digitální rádio dlouholetý spolupracovník Lukáš Jaro, Nicktoons již testuje českou verzi s vysokým rozlišením obrazu na satelitní pozici 13 stupně východně, družice Hotbird. Na stopě označené jako Czech je v tuto chvíli prozatím šířena rumunština. Stanice Nicktoons na českém trhu doplní kanály Nickelodeon a Nick Junior a nelokalizovaný Nickelodeon HD.

###

From Parabola.cz:

Nicktoon v češtině s kódováním freeSATu a Digi TV

Do programových balíčků DTH platforem by mohl být zařazen další dětský kanál. Na kapacitě společnosti MX1 na satelitu Thor 6 (0,8°W) byl zapojen kanál Nicktoons s českou a maďarskou audio stopou.

Program je od svého připojení v rámci simulcryptu zakóván systémy Conax (CAID 0B02, 0B1C), Irdeto (CAID 0653, 0D97) a Nagra MA (CAID 1815, 1882 a 1886). V praxi to znamená, že program by se mohl objevit v nabídce DTH služeb freeSAT, Nová Digi TV CZ, Nová Digi TV SK, Magio Sat a T-Mobile SAT TV.

Program Nicktoons se vysílá v MPEG-2 s datovým tokem vida kolem 2,5 Mbit/s a audiem MPEG 128 kbit/s.

V době publikování zprávy probíhalo neveřejné vysílání, které není dostupné na kartách zákazníků zmíněných platforem. Rovněž žádná z výše uvedených platforem zatím neoznámila zařazení programu do své nabídky. V nabídce platforem by se mohl program objevit od listopadu.

Nicktoons se zaměřuje na animované filmy a je určen pro děti ve věku od šesti do deseti let. Stanice je součástí rodiny programů Nickelodeon, která zahrnuje stanice Nickelodeon, Nick Jr. a Nicktoons. Posledně uvedený program tak bude v pořadí třetím dětským programem z rodiny stanic Nickelodeon.

Kanál Nicktoons již poskytuje UPC DTH/M7 Group zákazníkům DTH platforem UPC Direct a Focus Sat v Maďarsku a Rumunsku.

technické parametry - Nicktoons:

• Thor 6 (0,8°W), freq. 12,092 GHz, pol. H, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA

Vedle SD distribuce Nicktoons probíhá paralelně také HD feed, který je šířen ze satelitního systému Eutelsat Hot Bird na pozici 13°E ale není určen pro zákazníky českých a slovenských DTH služeb.

technické parametry - Nicktoons:

• Eutelsat Hot Bird (13°E), freq. 12,015 GHz, pol. H, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S/QPSK, CA Irdeto + Conax + Nagra MA + Mediaguard + Viaccess

###

From Digital:

Dětskou televizi Nicktoons zařadila z velkých hráčů prozatím pouze UPC, další jsou v jednání

Tematická stanice je k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu. Jejím cílem je vyplnit věkovou mezeru mezi dětskými televizemi Nick Jr. a Nickelodeon.

Dětskou televizi Nicktoons zařadila do nabídky z největších telekomunikačních hráčů na trhu prozatím pouze firma UPC Česká republika, která ji zařadila také do internetové služby Horizon Go, v průběhu listopadu se má program objevit i v nabídce T-Mobile TV. Další operátoři jsou v jednání. „Zatím jsme se na zařazení nedohodli,“ potvrdil pro portál Digitální rádio Jaromír Glisník, člen představenstva společnosti M7 Group, která provozuje satelitní televizi Skylink. Podobně je na tom i O2 Czech Republic provozují platformu O2 TV.

Stanice je pro operátory k dispozici pouze ve standardním rozlišení obrazu, v širokoúhlém formátu 16:9. Starší pořady budou vysílány v takzvaném pillarboxu, tedy s pruhy po stranách. Jak sdělil naší redakci spolupracovník Lukáš Jaro, v nabídce kabelové televize UPC je program k dispozici s rozlišením 720x576p a datovým tokem 2,5 Mbps. V češtině jsou již vysílány všechny pořady, upoutávky a znělky, reklamy však momentálně chybí. Kanály Viacomu zastupují u nás i Nickelodeon, Nick Jr. a nelokalizovaný Nickelodeon HD.

„Nicktoons skvěle doplňuje nabídku dětského obsahu od Viacomu,“ uvedl Gábor Harsányi, viceprezident a generální manažer Viacom International Media Networks pro střední a východní Evropu a Izrael, a dodal: „Nový kanál vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavný a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, který přináší ty nejlepší animované a hrané seriály populární mezi teenagery. S novou kombinací kanálů nabízíme největší výběr zábavných animovaných seriálů pro děti každého věku.“

###

From MediaGuru:

Viacom rozšiřuje v Česku dětské televize o Nicktoons

Animovaný dětský kanál Nicktoons začne v Česku vysílat od začátku listopadu.

Viacom, společnost provozující vysílání kanálů Nickelodeon, Nick Jr., Prima Comedy Central a MTV, spouští v Česku nový televizní kanál pro děti. Jmenuje se Nicktoons a zaměřuje se na animované pořady. Určen je dětem ve věku 6-14 let. Jeho program má být kompletně předabován do češtiny.

Jako první budou mít přístup k novému placenému kanálu zákazníci UPC Česká republika, a to od 1. listopadu. V průběhu měsíce se pak Nicktoons objeví i v nabídce T-Mobile a dalších placených televizních operátorů.

Provozovatelem stanice Nicktoons je společnost Nickelodeon, pod kterou patří i stejnojmenný dětský kanál.

„Nicktoons doplňuje nabídku dětského obsahu od Viacomu,“ říká Gábor Harsányi, viceprezident a generální manažer Viacom International Media Networks pro střední a východní Evropu a Izrael.„Nový kanál vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavný a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, který přináší animované a hrané seriály populární mezi teenagery. S novou kombinací kanálů nabízíme největší výběr zábavných animovaných seriálů pro děti každého věku,“ dodal.

Nicktoons je dostupný ve 27 zemích, má mít dosah 90 mil. domácností. Jde o jediný kanál s animovaným obsahem pro děti, který vysílá čtyřiadvacet hodin denně. Nabízí například seriály Vzestup želv Ninja, Spongebob v kalhotách, Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví, Avatar: Legenda o Aangovi nebo Tučňáci z Madagaskaru. Do Česka má přinést i exkluzivní premiéry animovaných seriálů – například 44 koček, Lego City dobrodružství a další.

Stanice Nickelodeon se zaměřuje především na děti 5 až 10 let. V ranních hodinách a o víkendu pak na diváky ve věku 2 až 5 let. Přináší televizní seriály a filmy z vlastní i cizí produkce. Převážně vysílá animovanou tvorbu. Její podíl na sledovanosti představuje 0,12 % (15-69, 1. pol. 2019).

Nick Jr. je určen především předškolákům ve věku 2 až 6 let a jejich rodičům. Podíl na televizním tuzemském trhu představuje 0,2 % v divácké skupině 15-69 (1. pol. 2019).

Na reklamním trhu zastupuje dětské stanice Viaocomu zastupitelství Media Club.

###

From Lupa.cz:

Dětský kanál Nicktoons spouští vysílání v České republice

Mediální skupina Viacom spouští na českém trhu vysílání televizního kanálu pro děti pod názvem Nicktoons. Animované seriály z dílny společnosti Nickelodeon budou kompletně nadabované do češtiny.

Stanice bude vysílat 24 hodin denně. Nabídne tituly jako Vzestup želv Ninja, Spongebob v kalhotách, Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví, Avatar: Legenda o Aangovi nebo Tučňáci z Madagaskaru.

„Nový kanál vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavný a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, který přináší ty nejlepší animované a hrané seriály populární mezi teenagery,“ přiblížil regionální viceprezident Viacomu Gábor Harsányi.

Zákazníci společnosti UPC Česká republika získají přístup k novému kanálu 1. listopadu, T-Mobile a ostatní operátoři budou následovat a spustí kanál v průběhu listopadu.

###

From Parabola.cz:

Dětský kanál Nicktoons startuje v češtině

logoNa trh vstupuje další tématický kanál. Od prvního listopadu bude na našem trhu působit dětská stanice Nicktoons v českém jazyce. Program bude postupně zařazen do nabídek televizních operátorů. Jako první jej budou moci sledovat zákazníci kabelové sítě UPC Česká republika/Vodafone.

Nicktoons je zbrusu nový televizní kanál plný zábavy a dobrodružství s animovaným obsahem a nepřetržitým čtyřiadvacetihodinovým vysíláním kompletně předabovaného v českém jazyce. Divákům přinese výběr těch nejlepších animovaných seriálů, včetně několika premiér, společnosti Nickelodeon, která je provozovatelem stejnojmenného kanálu - jednoho z nejpopulárnějších dětských kanálů na světě. Stanice odvysílá i exkluzivní premiéry animovaných seriálů - například 44 koček, Lego City dobrodružství a mnoho dalších.

Stanici Nicktoons spouští v Česku Viacom, společnost provozující vysílání kanálů Nickelodeon, Nick Jr., Prima Comedy Central a MTV.

Nicktoons je již dostupný v řadě jiných zemí, kde je velmi úspěšný. Se sledovaností ve více než 90 milionech domácností ve 27 zemích po celém světě je Nicktoons jediný kanál s animovaným obsahem pro děti, který vysílá čtyřiadvacet hodin denně, a malým divákům nabízí kultovní seriály od Nickelodeonu, jako jsou Vzestup želv Ninja, Spongebob v kalhotách, Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví, Avatar: Legenda o Aangovi nebo Tučňáci z Madagaskaru.

V České republice budou mít k novému kanálu jako první přístup zákazníci UPC Česká republika, a to od 1. listopadu. V průběhu měsíce se pak Nicktoons objeví i v nabídce T-Mobile a dalších placených televizních operátorů.

„Nicktoons skvěle doplňuje nabídku dětského obsahu od Viacomu,“ říká Gábor Harsányi, viceprezident a generální manažer Viacom International Media Networks pro střední a východní Evropu a Izrael, a dodává: „Nový kanál vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavný a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, který přináší ty nejlepší animované a hrané seriály populární mezi teenagery. S novou kombinací kanálů nabízíme největší výběr zábavných animovaných seriálů pro děti každého věku, a to každý den, celý den.“

redakce

###

From SatelitnáTV.sk:

Na slovenský a český trh mieri nová detská stanica

V novembri odštartuje oficiálne na slovenskom a českom trhu nový detský televízny kanál s názvom nicktoons. Prevádzkovateľom bude spoločnosť Viacom International Media Networks Europe, ktorá už má vo svojom portfóliu detské stanice Nickelodeon a Nick Jr. Podľa vysielateľa má nicktoons vyplniť medzeru medzi predškolským obsahom na Nick Jr. a akčným na Nickelodeon.

Nicktoons bude dostupný v českom jazyku. Vo vysielaní sa zameria na deti vo veku od 4 do 10 rokov. Z aktuálneho programu môžeme spomenúť animované rozprávky ako Ninja korytnačky, Kung Fu Panda, Tučniaci z Madagaskaru, Alvin a Chipmakovia a SpongeBob.

Novinku majú postupne zaraďovať do svojich ponúk operátori na Slovensku a v Českej republike. Zo satelitných operátorov testuje aktuálne program s českou audio stopou Magio Sat, DIGI TV a freeSAT. Zatiaľ však ani jeden z nich o zaradení programu do ponuky neinformoval.

###

From iDNES.cz

Dětský kanál Nicktoons už vysílá i v České republice

Nicktoons, televizní kanál s animovaným obsahem a nepřetržitým čtyřiadvacetihodinovým vysíláním, je dostupný už i pro české diváky. Dětem přinese výběr nejlepších animovaných seriálů i premiéry.

Vysílání stanice Nicktoons spouští v Česku Viacom, společnost provozující i televizní kanály Nickelodeon, Nick Jr., Prima Comedy Central a MTV.

Program Nicktoons bude kompletně předabován do češtiny. Se sledovaností ve více než 90 milionech domácností ve 27 zemích po celém světě je Nicktoons jediný kanál s animovaným obsahem pro děti, který vysílá čtyřiadvacet hodin denně, a malým divákům nabízí kultovní seriály od Nickelodeonu, jako Vzestup želv Ninja, Spongebob v kalhotách nebo Tučňáci z Madagaskaru.

Nicktoons uvede i exkluzivní premiéry animovaných seriálů, například 44 koček či Lego City dobrodružství.

„Nicktoons skvěle doplňuje nabídku dětského obsahu od Viacomu,“ uvedl Gábor Harsányi, viceprezident a generální manažer Viacom International Media Networks pro střední a východní Evropu a Izrael.

„Nový kanál vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavný a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, který přináší ty nejlepší animované a hrané seriály populární mezi teenagery. S novou kombinací kanálů nabízíme největší výběr zábavných animovaných seriálů pro děti každého věku, a to každý den, celý den,“ dodal Harsányi.

V České republice mají k nové televizní stanici jako první přístup zákazníci UPC Česká republika, a to od 1. listopadu. V průběhu měsíce se pak Nicktoons objeví i v nabídce T-Mobile a dalších placených televizních operátorů.

Vedle veřejnoprávního Déčka vysílají pro děti v tuzemských kabelových, internetových a satelitních televizích i placené programy, jako jsou Disney, Minimax, Megamax, Jimjam, Duck tv, Tuty, Nickelodeon, Cartoon nebo Boomerang.

###

From Broadband TV News:

Nicktoons debuts in Czech Republic

The kids channel Nicktoons has been launched today (November 1) in the Czech Republic.

On air for 24 hours daily and pre-dubbed into Czech, it offers animated children’s content and is being distributed initially by UPC, with T-Mobile and other pay-TV operators expected to offer the channel from later this month.

Commenting on the launch, Gabor Harsanyi, VP and general manager of Viacom International Media Networks for Central and Eastern Europe and Israel, said: “Nicktoons greatly complements Viacom’s offer of children’s content.

“The new channel fills the gap between Nick Jr., offering entertaining and interactive content for preschoolers, and Nickelodeon, which brings the best animated and fiction series popular among teenagers. With a new combination of channels, we offer the largest selection of entertaining animated series for children of all ages, every day, all day. ”

###

From Médiář:

V Česku startuje dětská televize Nicktoons

Nový kanál společnosti Viacom obsahem doplňuje stanice Nick Jr. a Nickelodeon.


Logo televizní stanice Nicktoons

V Česku začala vysílat nová televize pro děti nazvaná Nicktoons. Vysílá 24 hodin denně, kompletně v češtině a přináší výběr animovaných seriálů společnosti Nickelodeon, která je provozovatelem stejnojmenného kanálu. Jde o seriály Vzestup želv Ninja, Spongebob v kalhotách, Kung Fu Panda: Legendy o mazáctví, Avatar: Legenda o Aangovi či třeba Tučňáci z Madagaskaru. Stejně jako stanice Nickelodeon a také Prima Comedy Central i MTV spadá nový kanál pod společnost Viacom.

Jako první mají k němu přístup zákazníci kabelové UPC, a to od 1. listopadu, v průběhu měsíce se stanice objeví v nabídce T-Mobile a dalších placených televizních operátorů.

„Nicktoons doplňuje nabídku dětského obsahu od Viacomu. Vyplňuje mezeru mezi Nick Jr., který nabízí zábavní a interaktivní obsah pro předškoláky, a Nickelodeonem, jenž přináší animované a hrané seriály populární mezi teenagery,“ popisuje Gábor Harsányi, viceprezident a generální manažer Viacom International Media Networks pro střední a východní Evropu a Izrael.

###

From Parabola.cz:

DIGI TV se rozšířila o Nicktoons a Comedy House

Zákazníci českého televizního operátora DIGI TV mohou od úterý 3. prosince sledovat novou dětskou stanici Nicktoons. Zároveň DIGI TV od stejného data vstupuje na pole vlastní televizní tvorby. Prostřednictvím společnosti DCZ Production produkuje nový televizní kanál Comedy House HD, který mohou od 3. prosince sledovat všichni uživatelé DIGI TV včetně zákazníků s Chytrou anténou.

Dětský kanál Nicktoons byl zařazen do Základního programového balíčku DIGI TV. Vysílá kompletně v českém jazyce a svým zaměřením vyplňuje mezeru mezi kanály Nick Jr. určeným hlavně pro předškoláky a Nickelodeonem, který vysílá pořady pro teenagery. Na stanici Nicktoons tak budou moci dětští diváci spolu se svými rodiči sledovat například oblíbené animované seriály Vzestup želv Ninja, Spongebob v kalhotách nebo Tučňáci z Madagaskaru a řadu dalších.

Comedy House nabízí televizní zábavu v podobě krátkých humorných skečů, skryté kamery a zábavné relace z vlastní produkce. Na výrobu obsahu, který DCZ Production vyrábí ve spolupráci se společností Slovak Telecom, získala DCZ Production licenci letos v září. Comedy House bude jak v Základním programovém balíčku DIGI TV, tak jej budou moci sledovat všichni uživatelé Chytré antény. Zákazníci DIGI TV přes internet dostanou Comedy House v HD rozlišení, na satelitní DIGI TV jej uvidí v SD kvalitě.

Uživatelům DIGI TV přes internet a zákazníkům, kteří přijímají satelitní DIGI TV prostřednictvím set-top boxů KAON, se nové programy zobrazí automaticky. Zákazníci satelitní televize s CA moduly si mohou nové kanály naladit dle následujících parametrů:

technické parametry - Comedy House:

satelit: Thor 7 (0,8°W)
frekvence: 12,245 GHz
polarizace: horizontální
SR: 30000
FEC: 3/4
norma: DVB-S2
modulace: 8PSK

technické parametry - Nicktoons:


satelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,092 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

###

From SatelitnáTV.sk:

Comedy House a Nicktoons aj pre klientov českej DIGI TV

Zákazníci českej DIGI TV môžu od utorka 3. decembra sledovať novú detskú stanicu Nicktoons, ako aj nový zábavný televízny kanál Comedy House.

Pokračovanie nižšie

Detský kanál Nicktoons vysiela kompletne v českom jazyku. Svojím zameraním vypĺňa medzeru medzi kanálmi Nick Jr. určeným hlavne pre predškolákov a Nickelodeon, ktorý vysiela programy pre teenagerov.

Comedy House ponúka zábavu v podobe krátkych humorných skečov, skryté kamery a zábavné relácie z vlastnej produkcie. Zákazníci DIGI TV cez internet majú Comedy House v HD rozlíšení, užívatelia satelitnej služby ho môžu sledovať v SD kvalite.

Po českom T-Mobile je DIGI TV CZ v poradí druhým operátorom u našich susedov, ktorý má v ponuke Comedy House. Na Slovensku je k dispozícii iba pre klientov Magio TV, Magio Sat, Magio Go a DIGI TV.

Obe novinky zaradila DIGI TV do svojho Základného balíka.

###

From Lupa.cz:

Megamax na českém trhu končí, O2 TV zařadí stanici Nicktoons

O2 TV zařazuje od 19. prosince do nabídky na pozici 94 televizní kanál Nicktoons (patří do stejné skupiny jako Nickelodeon a NickJr). Dětská stanice vysílá 24 hodin denně, a to kompletně v češtině. Na programu má hlavně animované seriály (Spongebob, Hlasiťákovi, Sanjay a Craig apod.). Vysílat bude jen v SD kvalitě, zařazena bude v tarifech O2 TV L a vyšších. Do 6. ledna ji uvidí i diváci s nižšími tarify S, M, Modrá a Bronzová.

Nicktoons bude náhradou za zrušený dětský kanál Megamax, který v prosinci ukončuje vysílání na středoevropských trzích.

###

From MediaGuru:

O2 TV: Nicktoons nahradí na českém trhu končící Megamax

Operátor O2 TV obměňuje portfolio dětských televizních stanic.

O2 TV zařadí od 19. prosince nový televizní kanál Nicktoons z rodiny Nickelodeon a NickJr. Dětská stanice přináší čtyřiadvacetihodinové vysílání, které je kompletně dabované do českého jazyka. V její nabídce se objevují například animované seriály (Spongebob, Hlasiťákovi, Sanjay a Craig apod.) či premiéry (44 koček, Lego City dobrodružství a další).

Stanice Nicktoons nahradí dětský kanál Megamax, který v prosinci na českém trhu končí. Kanál Nicktoons bude dostupný v SD kvalitě v tarifech O2 TV L, XL, Stříbrná a Zlatá. Během Vánoc (od 19.12. do 6.1.) bude k dispozici také pro tarify S, M, Modrá a Bronzová.

###

From Parabola.cz:

freeSAT se rozšířil o Nicktoons v češtině

Nabídka satelitní platformy freeSAT by Skylink (Thor 5/6, Intelsat 10-02) lucemburské mediální skupiny M7 Group se rozšířila o další program. Do platformy byl zařazen nový lokalizovaný dětský kanál Nicktoons v češtině.

V závěru loňského roku byla do nabídky freeSATu zařazena dětská stanice Nicktoons s českou jazykovou stopou. O přidání stanice do nabídky informoval operátor až nyní.

Stanice Nicktoons je nově dostupná v balíčku freeSAT medium HD na pozici 99. Tento dětský program je plný animovaných seriálů a dalšího exkluzivního obsahu.

technické parametry - Nicktoons
logosatelit: Thor 6 (0,8°W)
frekvence: 12,092 GHz
polarizace: horizontální
SR: 28000
FEC: 7/8
norma: DVB-S
modulace: QPSK

NickToons CZ
service ID: 11029
video PID: 5129 (MPEG-2/SD)
audio PIDy: 5229 (česky, MPEG), 5329 (maďarsky, MPEG)
CA systémy: Irdeto (CAID 0653, 0D97), Nagra MA (CAID 1815, 1882, 1886), Conax (CAID 0B02, 0B1C)
pozice v EPG: 99

Stanice Nicktoons je poskytována v MPEG-2 v SD rozlišení z kapacity společnosti MX1.

###

From Digitální rádio:

Dětská televize Nicktoons začala vysílat od února reklamu

Tematická stanice je na našem trhu dostupná od podzimu. Do svých nabídek ji zařadili operátoři O2 Czech Republic, UPC i T-Mobile.

Placená dětská televize Nicktoons začala od února vysílat reklamu. Redakci portálu Digitální rádio na novinku upozornil dlouholetý spolupracovník Lukáš Jaro. Reklamní pauzy jsou vkládány naštěstí pouze mezi jednotlivé pořady a nijak tedy nepřerušují samotný děj. Začátek komerční přestávky je vždy oznámen grafikou i staničním hlasem, který sdělí: „Reklama na Toons.“ Stejně jako Nickelodeon a Nick Jr. bude stanici na tomto poli zastupovat Media Club.

Novou dětskou stanici najdou klienti placených služeb u řady operátorů. O jejím chystaném vstupu na český trh informoval v září exkluzivně právě portál Digitální rádio. Přesto, že stanice testovala na satelitu Hotbird českou verzi u vysílání ve vysokém rozlišení obrazu (HDTV), zákazníci kabelových sítí a na satelitu se nakonec dočkali pouze standardní kvality. Tematická televize je v tuto chvíli dostupná například u UPC, O2 TV nebo v T-Mobile TV.

###

More Nick: Viacom Launches Nickelodeon Play App in Poland and Bulgaria!

Originally published: Tuesday, September 24, 2019.

H/T: Anime Superhero Forum /@Checkerboard (II, III, IV), @NewBogus :) (II); Additional sources: Google Translate, Wikipedia, Digital.
Follow NickALive! on Twitter, Tumblr, Reddit, via RSS, on Instagram, and/or Facebook for the latest Nickelodeon Central and Eastern Europe News and Highlights!

No comments:

Post a Comment

Have your say by leaving a comment below! NickALive! welcomes friendly and respectful comments. Please familiarize with the blog's Comment Policy before commenting. All new comments are moderated and won't appear straight away.