Friday, May 06, 2022

Nickelodeon Ukraine Pluto TV Widens Czech reach

Paramount has extended its cooperation with the Czech company Digital Broadcasting.


As a result, Nickelodeon Ukraine Pluto TV, which broadcasts children’s content in the Ukrainian language, can be received for free terrestrially on Multiplex 24.

Up until now it has only been available in the selected offers of IPTV and satellite operators.

The ad-free channel, launched for Ukrainian children who have been displaced by Russia's illegal invasion of Ukraine, is on air for 24 hours daily and now reaches almost 98% of the Czech population. The channel is also available on select TV providers and on Pluto.tv in select territories across Europe.

It is expected to be available as a linear channel initially for a period of three months.


Nickelodeon Ukraine Pluto TV volně dostupný v DVB-T2

Kanál Nickelodeon Pluto TV, který vysílá dětský obsah v ukrajinském jazyce, je od 5. května volně dostupný v zemském televizním vysílání DVB-T2 v Multiplexu 24 díky spolupráci společnosti Paramount s Digital Broadcasting.

Dosud byl dostupný pouze na satelitu a v nabídkách vybraných IPTV operátorů. Jeho vysílání, které běží bez reklam 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, si tak nyní může naladit téměř 98 % populace České republiky.

Pop-up kanál Nickelodeon Ukraine Pluto TV nabízí obsah pro děti všech věkových kategorií v ukrajinštině, je zcela zdarma, bez reklam a vysílá nepřetržitě. Od 5. května je kanál v České republice dostupný v zemském televizním vysílání v DVB-T2 (multiplex 24), a to díky spolupráci společnosti Paramount (pod kterou spadají značky Nickelodeon a Pluto TV) a společnosti Digital Broadcasting. Jeho dostupnost v lineárním vysílání je prozatím plánována na tři měsíce.

Dosud mohli vysílání kanálu sledovat pouze zákazníci vybraných IPTV operátorů jako Vodafone Czech Republic (na pozici 135), O2 Czech Republic (na pozici 105), T-Mobile Czech Republic (na pozici 143) a sledovanitv.cz. Nickelodeon Ukraine Pluto TV lze dále naladit prostřednictvím volného satelitního příjmu. Zařazení kanálu do zemského televizního vysílání výrazně zvýšilo jeho dostupnost - oblíbené pořady jako SpongeBob v kalhotách nebo Tlapková patrola na kanálu nově naladí téměř 98 % populace České republiky.

Paramount zároveň nabízí další možnost sledování obsahu v ukrajinštině:

YouTube
Nickelodeon od tohoto týdne nabízí obsah v ukrajinštině na vybraných kanálech Nickelodeon a Nick Jr. napříč Evropou. Mezi dostupnými pořady jsou například SpongeBob v kalhotách, Plamínek a čtyřkoláci nebo Tlapková patrola.

Streaming
Ve Spojených státech i mezinárodně Pluto TV zároveň bezplatně poskytne reklamní prostor v hodnotě 2,5 milionu dolarů humanitárním organizacím. V Evropě je navíc v rámci Pluto TV v Německu, ve Švýcarsku, v Rakousku, ve Francii, ve Španělsku a v Itálii živě kanál Pluto TV Nick Ukraine. Ten nabízí dětem epizody z pořadů Nickelodeonu, jako jsou SpongeBob v kalhotách, Podvodníčci, Želvy Ninja, a to v ukrajinštině a zcela zdarma, bez nutnosti jakékoli registrace.

###


Dětská televize Nickelodeon Ukraine Pluto TV je nově k dispozici i v pozemním vysílání DVB-T2

Společnost Digital Broadcasting zařadila ve čtvrtek 5. května jako součást své programové nabídky také dětskou stanici Nickelodeon Ukraine Pluto TV. Program byl v České republice doposud pouze součástí placených služeb. Tímto krokem se dostává k širokému publiku, které ladí programy přes terestrickou anténu.

DVB-T2 multiplex 24 společnosti Digital Broadcasting v současné době obsahuje devatenáct programových pozic. Kromě stanic Relax a Rebel jsou zde k dispozici mimo jiné i kanály mediální skupiny Nova, Paramount Network nebo JOJ Family. Firma na svém webu uvádí, že tato digitální síť v současné době pokrývá svým signálem 97,6 % území České republiky a její zásah je tak již vyšší, než tomu bylo v případě DVB-T multiplexu 4 – 95,9 % území.

Nickelodeon Ukraine Pluto TV je speciální kanál vytvořený jejím vlastníkem, společností ViacomCBS Networks International, pro potřeby dětí ukrajinských uprchlíků. Její volná distribuce probíhá na satelitu Astra, pozice 19,2 stupně východně, odkud si mohou operátoři snadno převzít její signál. Multiplex 24 šíří program v rozlišení 960x540p s audio stopou ve formátu HE-AAC, k dispozici je i elektronický programový průvodce (EPG) v azbuce.

###

From MediaGuru:

Nickelodeon Ukraine Pluto TV je volně dostupný v DVB-T2

Kanál Nickelodeon Pluto TV, který vysílá dětský obsah v ukrajinském jazyce, je od 5. května volně dostupný v zemském televizním vysílání DVB-T2.

Kanál Nickelodeon Pluto TV, který vysílá dětský obsah v ukrajinském jazyce, je od 5. května volně dostupný v zemském televizním vysílání DVB-T2 v Multiplexu 24 díky spolupráci společnosti Paramount s Digital Broadcasting. Dosud byl dostupný pouze v nabídkách vybraných IPTV operátorů. Jeho vysílání, které běží bez reklam 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, si tak nyní může naladit téměř 98 % populace České republiky.

Pop-up kanál Nickelodeon Ukraine Pluto TV nabízí obsah pro děti všech věkových kategorií v ukrajinštině, je zcela zdarma, bez reklam a vysílá nepřetržitě. 

Nickelodeon od tohoto týdne nabízí obsah v ukrajinštině na vybraných youtubových kanálech Nickelodeon a Nick Jr. napříč Evropou. Mezi dostupnými pořady jsou například SpongeBob v kalhotách, Plamínek a čtyřkoláci nebo Tlapková patrola.

###


Nickelodeon Ukraine Pluto TV nekódovane v českom DVB-T2

V Českej republike rozšírili ponuku celoplošného DVB-T2 multiplexu 24 o ukrajinský televízny kanál Nickelodeon Ukraine Pluto TV. Vysielanie stanice je určené pre najmenších divákov z Ukrajiny. Kanál je šírený nekódovane (FTA), podobne ako stanica 1+1 a Ukrajinske Radio v DVB-T2 multiplexe 23.
 
Prevádzkovateľ multiplexu 24, spoločnosť Digital Broadcasting, šíri Nickelodeon Ukraine Pluto TV v kodeku HEVC s rozlíšením 960×540 px. Pripojená je jedna audio stopa a samozrejmosťou je elektronický programový sprievodca (EPG).

„Nový, voľne dostupný kanál bude možné prijímať minimálne po dobu 3 mesiacov v pozemnom celoplošnom televíznom vysielaní multiplexu 24, kde ho môže naladiť takmer 98 % obyvateľov ČR,“ uvádza Digital Broadcasting.

Nickelodeon Ukraine Pluto TV kombinuje obsah z detských staníc Nickelodeon, Nick Toons a Nick Jr.. Vo vysielaní sa objavujú napr. známe animované rozprávky ako Kung Fu Panda, SpongeBob v nohaviciach či Tučniaky z Madagaskaru. Najbližšie mesiace bude šírený tento kanál v nekódovanom režime (FTA) aj prostredníctvom družice Astra 1M (19,2°E). Do svojich ponúk ho pridalo tiež viacero slovenských a českých operátorov.

Aktuálnu ponuku DAB+ či DVB-T/T2 multiplexov, aj spolu so zoznamom vysielačov, môžete nájsť v sekcii Vysielače.

###

From Lupa.cz:

Do Multiplexu 24 přibyla stanice Nickelodeon Ukraine Pluto TV

V televizní síti Multiplex 24 se ode dneška objevila dětská stanice Nickelodeon Ukraine Pluto TV. Oznámil to provozovatel sítě, firma Digital Broadcasting. „Volně dostupný kanál bude možné přijímat minimálně po dobu tří měsíců,“ sdělil operátor. Na šíření programu v DVB-T2 se dohodnul se společností Paramount.

„Ve spolupráci s nadnárodní společností Paramount chceme umožnit ukrajinským dětem sledovat jejich oblíbené pořady, jako jsou Tlapková patrola nebo SpongeBob, v jejich mateřském jazyce,“ řekla jednatelka Digital Broadcasting Nikola Chrenčíková Pařízková.

Nickelodeon Ukraine Pluto TV je stanice zaměřená na děti ukrajinských uprchlíků. Bezplatně zpřístupňuje vybraný obsah ze stanic Nickelodeon a Nick Jr. K vidění je také například ve Vodafone TV (na pozici 135), v O2 TV (na pozici 105), v T-Mobile TV (na pozici 143) a v aplikaci SledováníTV.cz. 

###


Originally published: May 06, 2022.

Original source: Broadband TV News.

Follow NickALive! on Twitter, RedditInstagramFacebookGoogle NewsTumblrvia RSS and more for the latest Nickelodeon Europe News and Highlights!

No comments:

Post a Comment

Have your say by leaving a comment below! NickALive! welcomes friendly and respectful comments. Please familiarize with the blog's Comment Policy before commenting. All new comments are moderated and won't appear straight away.